2011. december 15., csütörtök

Életed festménye


Mi nők mindannyian olyan férfit keresünk, akik irányítanak és vezetnek minket. Egy olyan társra vágyunk, aki tudja mit akar és az irány, amerre halad az követhető és érdemes is követni. Szeretünk felnézni rá és jó érzéssel tölt el, hogy stabilitása és ereje is van a vezetéshez. 

Azonban sok férfi félreérti a vezetés és az irányítás kifejezést. Egy nőt alázattal és kedvességgel lehet irányítani, olyan ráhangolódással, amiben jól érezzük magunkat. Többnyire mi nők kedvesek vagyunk és figyelmesek, áldozat készek, de kissé instabilak férfi nélkül. Az elménk csapong mindenfelé és nehéz kordában tartani, főleg akkor, ha nincs stabilitás. A stabilitást pedig egy nőnek a férfi, a társ adja. Azonban követővé és stabillá csak akkor tud válni egy nő, ha kedvesen és türelmesen fordul hozzá a férfi. 

Mindenkit a maga természete szerint lehet "betörni", irányítani, szelídíteni. Ha egy férfi ismeri a női lelket, akkor tudni fogja hogyan hangolódjon rá a lelkünk rezgéseire és miként tud szépen vezetni. Természetesen ezért kell nagyon meggondolni, hogy kivel kötjük össze az életünket.

Talán most azt gondolod, hogy téged ugyan nem kell vezetni, neked ugyan nem kell támasz! Talán igaz, de ha igazán őszintén magunkba nézünk, akkor az életünk nagy részét a párkeresés teszi ki. Keressük, várjuk, álmodozunk róla, tervezgetünk és olvasunk a témával kapcsolatban. Alig tudunk igazán másra is koncentrálni mi nők, mint a stabilitásra és az életünk hercegére. Várjuk és hívjuk őt, készülünk rá pici kislánykorunk óta. 

Jó ha tudjuk, hogy mi a dolga egy kapcsolatban egy férfinak és tudnunk kell azt is, hogy ki érdemes a figyelemre és ki nem. Ezt jó esetben az ember a szüleitől kapja, de más esetben segítő szándékú emberektől, akik értik, jó könyvekből és ha figyelünk, akkor a környezetünkből is. Nem elégedhetünk meg félmegoldásokkal. 

Nemrég egy barátnőm megtalálta azt a férfit, akire vágyott és most látja csak igazán milyen méltatlan kapcsolatokban volt benne. Mennyire nem kezelték a helyén és nem tudott megnyilvánulni igazi nőként, hiszen igazi férfi hiányában az elme elcsatangol és teljes lesz a káosz.
Azt gondolom, hogy mielőtt párt keresnénk magunknak, érdemes ismerni saját nemünk alapvető igényeit és a jellemünket, majd a másik nem természetét is és ennek fényében tudatosan irányítani - amennyire képesek vagyunk - az életünket.

Tudom, hogy vannak laza csajok és szenvedélyes természetű lányok, ösztönös viselkedésűek és spontának, de ez ritkán vezet hosszú távon jóra. Ha kicsit saját magunkat is "betörjük" és lenyessük a felesleges és csak a bajt hozó sallangot, akkor könnyebb lesz az életünk, ami ettől még csöppet sem unalmas.Sokszor hallom, hogy a tudatosság és tervezés olyan sablonos és unalmas. Pedig az okos és felelősségteljes élet inkább szép és megnyugtató, de semmiképp sem unalmas.A színeket te magad teszed bele, a festményt te rajzolod meg, az életed képét. Te vagy a festő, a vászon és az ecset. Minden adott és minden rajtad áll, hogy kevered a színeket, hogyan fogod az ecsetet és mi van a fejedben. Ami kis fejünkben van, az fog megjelenni a képen, azt fogjuk nézni egész életünkben. Épp ezért nem mindegy mennyire vagy tiszta az elmédben és mit engedsz be a szívedbe, lelkedbe, mert az fog kivetülni.

Válasszunk egy jó nagy vásznat, a legjobb ecsetet és mesés színeket és következhet a festés, a mű megalkotása. Az életed festése, mert művész vagy te is csak talán még nem tudod. Épp ideje, hogy elkezdődjön az alkotás...


A lényeg: ami belül van az jelenik meg a vásznon is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése