2011. december 23., péntek

Örömkönnyek


Már csak egy nap és érkezik a pihenés és a fa díszítése, nagy lakmározások és lázas ajándék bontogatás. Ki ne várná ezt a napot? A legtöbbünk készül és izgul, hogy vajon tetszik-e a meglepetés, örömet szerzek-e vele? De vajon tudjuk-e, hogy a kapcsolat elején egy nőnek és egy férfinak milyen ajándékot ajánlatos adni egymásnak?
Mi lányok, ha új kapcsolatot kezdünk hajlamosak vagyunk túlzásokba esni és a szerelmes ködtől nem látjuk tisztán, hogy mi helyes és mi nem. Amíg nem stabil egy kapcsolat és nincs tökéletesen lerakva az alap, addig nem árt figyelni és kontrolláltnak lenni. Nem ugyanazt igényli egy férfi, mint amit egy nő. Ő adhat romantikus ajándékot - és el is várjuk, valljuk be - és elhalmozhat minket ajándékkal és szeretettel annyira, amennyire csak akar, de nekünk nőknek nem ez a dolgunk, különben megijednek és világgá futnak. T

Tudom, hogy az első két-három hónap nagyon ígéretes szokott lenni és szinte tökéletes az összhang, a szerelem is a csúcsokat döngeti, de ez nem ok arra, hogy túlzásokba essünk, hiszen rövid idő telt el és nem ismered még minden oldaláról a férfit, ahogy ő sem téged.

 
Az első ajándék nem kell, hogy csöpögjön az érzelmektől és arra sincs szükség, hogy óriási összegeket költs rá, mert még végül alul marad és kínossá válik a legszebb pillanat is. Nem is beszélve arról, hogy  a férfinak mindig  többet kell adnia egy nőnek (ezt sajnos csak kevesen tudják, de így van). Ne vonjuk meg tőle a sikert és az örömet, hogy kényeztethet minket azzal, hogy zavarba ejtő ajándékot veszünk.

Lehet, hogy tudod, hogy örülne egy szuper fúrógépnek, de talán nem kéne még megvenni neki 20-30 ezerért. Tudom, hogy szereted és adni adni és adni akarsz, hogy kimutasd mennyire boldog vagy, de a kapcsolat elején tilos a túlzott ömlengés, pláne ha már sokszor megégetted magad. Szívecskéket ragasztani mindenhova talán ráér később is.


A férfiak szeretnek kicsit küzdeni, szeretik az izgalmakat és a titokzatosságot, ha adhatnak és segíthetnek. Adjuk meg nekik a lehetőséget, hogy férfinak érezhessék magukat és ne próbáljuk túlszárnyalni őket ebben is, mert nagy kudarc lehet a vége.

Ismertem egy lányt, aki nagyon szerelmes volt és mindig csak adni akart a kedvesének, aki viszont soha sem vett neki semmit, mondván : Neked mindened megvan, mit adhatnék? Na igen, mit is? Egy nőnek mindig lehet mit adni csak akarni kell. Viszont arra is figyeljünk, hogy ha azt éreztetjük egy férfival, hogy mi nem szorulunk segítségre, mindent megoldunk és erősek vagyunk meg önállóak, akkor nehéz lesz azt éreznie, hogy itt van neki helye és szükség van rá. Pedig van, de hova tudna ő beilleszkedni, ha te vagy a szupernő, aki még ráadásul zavarba ejtő ajándékkal is megleped?

Maradjunk hűek a saját nemünkhöz és próbáljunk meg okosan és érzékenyen részt venni a párkapcsolatban. Nem kell túlzásokba esni, az a férfiak dolga és nem kell túlszárnyalni mindenáron, még akkor sem, ha tudod, hogy ezt vagy azt jobban csinálnád. Már nem vagy egyedül, hagyd őt kibontakozni és tanulj meg elfogadni is. Adni a legtöbb nő tud, de elfogadni már kevesebben, főleg ha régóta élsz már egyedül. Talán soha sem tudtad, de lehet, hogy elszoktál tőle, hogy milyen amikor adnak és segítenek. Fogadd el, szerezz örömet az apró ajándékod mellett azzal is, hogy elfogadod, amit nagy szeretettel ad neked.

 
Azonban kerüljük azt a férfit, aki nem szeret adni és nem kényeztet el téged, aki csak kapni szeret és zsugori. A nagyvonalúság akkor is érződik valakin, amikor szegény. Adni mindig lehet valamit, segíteni és örömet szerezni mindig van alkalom. Nem indok a kevés pénz, ne legyél megértő ebben. Készíteni mindig lehet valamit. Venni egy csokit is lehet és virágot adni sem egy nagy költség. Mindenki abból gazdálkodik amije van, de a szándék fontos.

A nagyvonalúság nem pénz kérdése, hanem jellem és ez ha egy férfiből hiányzik, akkor nem fogsz tudni vele boldog életet élni, mert mindig hiányérzeted lesz.

Ha egy férfi szeret téged, akkor adni akar, méghozzá olyat, amiről tudja, hogy örülni fogsz neki. Ha szeret és szerelmes beléd, akkor romantikus és lázasan készül a napra, amikor végre megláthatja az arcodon az örömkönnyeket. Kapsz valamit, ami csak neked szól és ő boldog a te boldogságodtól. Boldoggá tett ma is!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése