2011. december 21., szerda

A lelked díszei


Hamarosan jön a Jézuska és ennek nem csak a gyerekek örülnek, hanem mi is "felnőttek" 

Kapni jó, nagyon jó! Ki ne örülne az ajándéknak, főleg ha azt látod, hogy milyen sok gondot fordítottak a kiválasztására és a csomagolásra. Kapni szeretünk mindannyian, mert lesz valamink, amire nagyon vágytunk, de magunknak talán nem vettük volna meg. A titokzatosság és a várakozás a kíváncsiság, ami megelőzi a Karácsonyt nagyon izgalmas és boldogságos érzés. Azonban adni még jobb. Adni annak, akit szeretsz és örömet akarsz neki szerezni, mert mosolyt és elégedettséget szeretnél csalni a lelkébe és az arcára.

Szeretek készülni és ráhangolódni. Tudom, hogy sokaknak pénzügyi gondjai lehetnek és nem tudnak Jézuskát "játszani", de adni nem csupán pénz kérdése. Persze, ha parfümöt szeretnél adni, akkor igen, de adhatsz ölelést és szeretetet, adhatsz valamit, amit csak te tudsz elkészíteni. Adhatsz álmokat és gondoskodást, adhatsz bensőséges ráhangolódást. Mindegy mit adunk csak az legyen személyes és szívből jövő, szeretettel teli és akkor garantáltan boldogságot fogsz látni és érezni. 

Vannak emberek, akik nem tudnak adni. Nem szeretnek önmagukon kívül senkit és nem ismerik az önzetlenség felemelő érzését. Elvárnak és nem adnak semmit cserébe, mert megkövült a szívük valamikor, valahol és nem sikerült kiolvasztani. Segítsük őket is, hiszen talán egyszer megérzik ezt a mágiát, az adás örömét és akkor egy boldog emberrel több lesz a földön.Mit várhatunk a Karácsonytól? Azt, amit egész évben tettél magadért és másokért. Nem fog különbözni ez a pár nap sem a többitől csupán díszesebb az otthonod és többet költesz, készülsz rá. Minden épp olyan lesz, amilyen vagy és ha épp változásban van a lelked, akkor az átmeneti lét lesz izgalmas.

Még nem tartasz ott, hogy magad alakítsd az életed úgy, ahogy te akarod? Nem baj, készülj rá és jövőre már csináld a saját kedved és törvényeid szerint. Most még talán nem a legjobb az életed? Nem baj, holnap vagy egy hét múlva jobb lehet. Karácsonyt bármikor csinálhatunk magunknak, amikor csak nekünk tetszik. Adhatsz és kaphatsz, hangulatba hozhatod magad és harmóniát teremthetsz az év bármelyik napján. Gondoljunk azokra az emberekre, akik az utcán élnek vagy állami gondozásban, szegényesen és magányosan. Lehet, hogy az életünk ebben a fényben már nem is olyan rossz.Talán dolgozni fogsz Karácsonykor? Nem baj előtte vagy utána is élvezheted az áldott és meghitt ünnepet. Ne sajnáljuk magunkat, mert ma ilyen, de holnap lehet minden épp az ellenkezője. 

Ne csak a fácskát díszítsük fel csillogó gömbökkel és arany csengettyűvel, hanem először a lelkünket. A legszebb dísz, ami a lelkedet ékesítheti az odaadó szeretet.

Azt gondolom a Jézuska mindenhova és minden embernek ad és nem mást, mint szeretetet. Nyisd ki a lelked ajtaját, figyeld a szél hangját a csengettyű dallamát és tudni fogod, hogy te is számítasz ezen a bolygón.  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése