2011. december 7., szerda

Az előadás


Miért is mondom mindig azt, hogy ismerd és szeresd meg magad mielőtt összekötöd az életedet valakivel? Azért, mert nagyon sok időt fogtok együtt tölteni és bizony nehéz lesz kissé frusztráltan és önmagadban ingatagon helytállni. 

Két egész ember tud egy teljesen boldog és maradéktalanul harmonikus kapcsolatot kiépíteni. Egész, azaz önazonos és önkritikus, elemző és változtatni tudó ember. Nagyon fontos, hogy tisztán lássuk magunkat vagy legalábbis megpróbáljuk azt. Persze az ember nem tudja mindig önmagát objektíven nézni, mert nincs minden helyzetben rálátásod magadra, de segítséggel sikerül. Fontos ez, mert így tudod meg milyen nagyszerű is vagy és azt is, hogy miben vagy még kicsit gyengécske.

Mindannyian "gyengélkedünk" valamiben, viszont mindannyiunkban van valami egyedi és utánozhatatlan sajátosság, ami különlegessé tesz, ami a sajátod. Na és persze milyen sok képességedről nem is tudsz, hiszen nem próbáltad ki magad. Érdemes olykor teljesen új vizekre evezni és megmártózni az ismeretlenben, hiszen talán nem is sejtetted mennyire tehetséges vagy ebben-abban. Tegyük próbára magunkat a szokásoktól eltérő helyzetekben is, mert talán először nehéz lesz, de később - ráérezve az ízére- könnyebb és élvezetesebb.


Talán nem is sejtetted, hogy olyan jó érzéked van a főzéshez és sütéshez, mert eddig nem volt szükséged rá, nem volt kinek örömet szerezni ezzel a tevékenységgel. Aztán egyszer csak kiderül, hogy milyen ügyes vagy a konyhában. Kiderül, hogy a szeretet ls az örömszerzési vágyad erősebb, mint a lustaság vagy a kishitűség. Ha már azt hiszed mindent tudsz magadról, akkor kiderül, hogy ez bizony korántsem igaz. Egy párkapcsolat tartogat meglepetéseket mindkét fél számára. Negatívat és pozitívat egyaránt, de ha szeretitek egymást és elfogadod a másikat és önmagadat, akkor átsegít a helyzeteken. Lehet, hogy eddig minden helyzetben te voltál a domináns, de itt ez a férfi és bizony sok mindent jobban tud nálad és végre ne neked kell a vezetőnek lenned. 

Egy nő számára a legszerencsésebb helyzet az, ha önmagánál okosabb és erősebb, intelligensebb férfit választ. Igen, mert ha egy nő fel tud nézni a párjára, az már önmagában siker. Ugyanis ő a teremtő, te pedig a befogadó. Neki kell dominálni, teremteni neked meg fenntartani a meleg otthont érzetét. Tudom, hogy ez ebben a teljesen torz világban nem könnyű, de attól még lehetséges. Azt is tudom, hogy némileg torzult mindkét nem és legfőképp a férfiak, ehhez mi nők már csak idomultunk, de meg kell próbálni újra teremteni a képet.


Legyünk kedves és odaadó nők egy olyan férfihez, aki biztonságot és megnyugtató menedéket nyújt nekünk. Tartsuk fenn ezt az állapotot és ne felejtsük el soha, hogy enélkül milyen más lenne az életünk. Ha viszont nincs még ilyen ember melletted, akkor törekedj arra, hogy ilyet találj, különben mi értelme?! Mi értelme egy megbízhatatlan és inkorrekt férfi mellett élni? Mit ad neked, amiben te ki tudsz teljesedni és odaadó tudsz lenni? Hol van a kapcsolódás két ember között, ha nem ismerik egymás igényeit és nem tudják a szerepüket? Hogy működhet egy kapcsolat gördülékenyen, ha eleve döcög az önazonosságod?
Sok a kérdés, de egy a válasz: Sehogy. 
Először tudd, hogy mi a lényege a nemeknek, mi a feladatuk és a szerepük az életben és utána dolgozz magadon. Ha ez megvan, akkor már nem lehet baj. A sorsunkat mi alakítjuk, mi vagyunk a rendezők és a szereplői is egyben.


Minden élesben megy, nincs főpróba. Olykor nem kapunk tapsot, máskor meg igen, de ami a lényeg, próbáljuk meg élvezni az előadást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése