2011. december 6., kedd

Lelked zenéje


Mindannyian tanulni vagyunk itt a földön, épp ezért ne ostorozd magad, ha hibázol. Fogsz is még sokszor. Ami lényeges, hogy ha lehetőség van rá, akkor ne kövesd el ugyanazt a hibát többször.

Ne ostorozzuk magunkat csak mert nem vagyunk mindig a helyzet magaslatán és ne keseregjünk a vétkeinkért. Vétkezünk mindannyian és van, amikor bizony vastagon tehetünk is róla, de csak az a hiba, ha nincs benned önkritika és szándék, hogy rendbe hozd. A szándék és a jó indulat minden elkövetett hibánál többet ér. Gyengék és sokszor tudatlanok vagyunk, az elme őrjítő mozgására táncolunk. Azonban egyszer csak megállítod a zenét és beteszed a sajátodat, a lelked zenéjét, a szíved dallamát. Akkor aztán jöhet a tánc, az a lépéssorozat, ami meg fogja határozni az életed irányát és lendületet ad. 

Mindannyiunknak, igen MINDENKINEK van lehetősége olyan életet élni, olyan táncot járni, ami elégedettséggel tölti el és amiért néha napján talán még magad is megdicsérheted. Nem kell azt gondolnunk, hogy eleve predesztinálva vagyunk csak mert nem a legjobb családba születtünk. Van lehetőséged a saját mesédet megcsinálni és élni benne.

A lehetőség rajtad is áll. Lehet, hogy félszeg vagy és önbizalom hiányos, de attól még lehetsz nagyszerű valamiben, amivel kitűnhetsz és sikerélményed lehet. Valamivel, ami örömet ad nem csak neked, hanem másoknak is. A boldogság nem személyes élmény ugyanis, hanem másokat is bevonó és megérintő varázslat. A boldogság nem pénz és karrier függő, nem is mások megítélése nem tesz boldoggá, hanem a belső békéd és a harmónia megélése és átadása másoknak. 


Szeresd az életed, még akkor is, ha most épp nagyon nehéz. Szeresd magad, még akkor is ha épp most rontottad el és haragszol magadra. Próbálj meg szeretettel fordulni azokhoz is, akik talán ártottak neked és gondold azt, hogy nem volt szándékos csak tévedtek ők is. Higgy abban, hogy nem vagy elfelejtve és kirekesztve és nem vagy egyedül. 
Isten ott van és szeret most is, amikor épp terheket tesz a válladra. Tanít és erősít, edz téged, hogy könnyebben megbirkózz az élet adta feladatokkal. Aztán van sok jutalom, dicséret és elismerés.   

Szeress és meglátod, hogy mindenkitől csillogó szemű mosolyt kapsz cserébe.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése