2011. december 18., vasárnap

A kővé fagyott szív


Az élethez talán kell némi szerencse is bár ez attól függ, hogy kinek mit jelent a szerencse. Amikor jön egy férfi és gazdag, csábító lehetőségeket kínál nekünk, akkor az óriási szerencsének tűnik, de hogy valójában az-e, azt csak később tudjuk meg. Lehet, hogy nyersz a lottón 1 milliárd forintot, de ki tudja, hogy ez hogy fog hatni az életedre? Vajon happy end lesz a vége?

Mindez rajtunk múlik. Kizárólag rajtunk, hiszen egy nyertes helyzetet is el lehet vinni a katasztrófa felé és egy teljesen zavaros és rémes eseményt is lehet jóra fordítani, átkonvertálni. Rajtad áll! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindenki kap lehetőségeket az életben. Ilyet is olyat is, rémes dolgok és csodálatos lehetőségek váltakozása az életünk, azonban rajtad áll, hogy hogyan viselkedsz és miként és mit ragadsz nyakon.

Egy biztos, ha a szíved lecsendesíted és az elméd veszi át a szerepet, akkor nem sok jóra számíthatsz. Ha elkezdesz számításból élni és nem vezérel már a lelked odaadó szava, ha azt hiszed, hogy a külsőségek által leszel értékesebb, akkor el fogsz veszni. Persze tapasztalat és képzettség híján mindannyian követünk el hibákat és vétkezünk. Tudom, hogy minta és jó neveltetés hiányában nehéz a józan intelligenciánkra hallgatni. Tudom, hogy néha csak később jövünk rá, hogy mekkora hibát követtünk el és az életünk és a lelkünk romokban áll, de soha semmi nincs veszve!

Nincs reménytelenség csak tehetetlenség és reményvesztettség, ami pedig elég nagy luxus, hiszen ha nem a MOST-ban élsz, akkor el fogsz menni az életed mellett és nem lesz eredmény. Nem másért vagyunk itt, mint azért, hogy tanuljunk és változzunk és ha egy mód van rá, akkor pozitív irányba, különben hátráltatjuk a fejlődésünket. Van erőd és van lehetőséged csak el kell hinned neked is, hogy nem vagy vesztes. Láttunk már felállni embereket a legreménytelenebb helyzetekből is és láttunk elbukni a csúcson is. Az biztos, hogy minél mélyebbre ásod magad az elkeseredés és reményvesztettség sártengerében, annál nehezebb lesz kimászni onnan. Nem mindegy, hogy honnan kell kijönni, ezért próbáld meg irányítani az életed, mert ki más tenné meg helyetted?


Isten azt tesz velünk, amit csak akar. Őt nem érdekli, hogy igazgató vagy és vagyonos - hiszen minden az övé, csak átmenetileg ad belőle neked is -  nem érdekli, hogy most fáj és azt érzed, hogy belehalsz. Az érdekli, hogy mit teszel, hogyan viselkedsz és mit adsz neki is. Nem számít, hogy nehéz csak kezd el! Kezd el az életedért való küzdelmet, a lelked erősítését és tisztítsd meg a sok oda nem illőtől és akkor meglátod, hogy lesz támogatás és új lehetőség életed jobbá tételéhez.  
Néha onnan jön segítség, ahonnan a legkevésbé várod, olykor a kopárság oázissá válik és a legborúsabb ég mögött is napocska fog kikukucskálni hamarosan. Rád is rám is és mindannyiunkra várnak új és friss, sok üzenetet hordozó lehetőségek. Nincs az a kővé fagyott szív, amit a napocska ne tudna felolvasztani és megmelengetni, megszeretgetni.


A MOST-ban, a jelenben éljünk és használjuk ki a pillanat adta lehetőségeket, mert mindegyik tartogat valamit, ami életünk változtatásához vezethet. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése