2011. december 5., hétfő

Csalhatatlanul


Sok mindenhez lehetünk hűek. Egy elvhez, egy eszméhez, a dokidhoz és a fodrászodhoz. Hű lehetsz az országodhoz és nem baj, ha hűséges vagy a párodhoz.

A hűség elkötelezettséget mutat és komolyságot. Komolyan veszel valamit, valakit mert fontos számodra, mert olyat nyújt neked, ami értéket képvisel. A hűség nem futó hangulat, hanem döntés és kontroll. Amikor elkötelezed valaki mellett magad, akkor azért teszed, mert szereted őt és fontos számodra. Aki pedig fontos és értékes, azt nem csalod meg, nem csapod be. Megcsalni - véleményem szerint -  árulás és bár minden megbocsátható, mély nyomot hagy.

A hűség egy nemes és tartást adó erény, szép elhatározás, ami később tulajdonsággá nemesül. A hűséges férfi számomra az igazi férfi, kétségtelenül és "csalhatatlanul". Sok macsót látni (és hallani róluk nőktől), akik azzal büszkélkednek, mennyi skalpot gyűjtöttek össze és ettől ők milyen hatalmas alfa hímek lettek.


Az én véleményem az, hogy ők inkább szánalmas és segítségre szoruló emberek, akik nem tudják, hogy milyen az igazi férfi, mert ha tudnák nem tennék az ellenkezőjét. Azonban igaz ez a nőkre is, hiszen nem egy történet szól épp arról, hogy bár férjnél van és még gyerekei is vannak esetleg, mégis kacérkodik mindenkivel.

Tudom, hogy nagymamáink idejében volt utoljára divat az erényesség, de ha újra szépen viselkednénk és komolyan vennénk a döntéseinket, akkor elégedettebb lenne mindenki. Mi értelme olyan kapcsolatban élni, ahol a hazugság és az alattomosság az úr? Mi értelme egyik ágyból a másikba bújni, amikor boldogságot nyilvánvalóan sehol sem találsz ? Mit keres az az ember, aki nem erkölcsös és nem állhatatos és vajon mit vár az élettől cserébe?

Ami keresel az benned van és ha megtalálod, akkor kívül is megnyilvánul. Ha elhatározod, hogy őszinte leszel és odaadó, hűséges és elkötelezett, akkor ilyen embert is fogsz bevonzani. Ha azonban te állhatatos vagy és mégis kaptál egy csapodár embert, akkor mi a feladatod vele? Talán épp az, hogy kiállj magadért és ne tűrj el mindenféle sértést és csalást. Sokunk szüleit elnézve bizony nem épp a makulátlan házasságok példáját látjuk, bizony akadt jó pár félrenézés minden értelemben. A papa félrenéz, de a mama ezt is elnézi. Jó, de hányszor? Meddig lehet vajon megbocsátani és valóban megbocsátod-e vagy inkább félsz lépni? Kilépni a bizonytalanba?

Tudom, hogy nehéz, de az az igazság, hogy minden nehéz. Minden, ami eredménnyel jár, annak vannak nehéz stádiumai. Ebben az életben semmi sem könnyű, de lehet könnyebb és még könnyebb. Rajtunk múlik, hogy mit engedünk meg magunkkal szemben és persze mit engedünk meg magunknak is. Ha kevésre értékeled önmagad, akkor mások sem fognak sokra tartani. Ha sokat megengedsz, akkor meg is fogják tenni a neked nem tetszőt. Ha te csalfa vagy, akkor téged is meg fognak csalni. Azonban, ha erényes vagy és önazonos, ha erős vagy és nem félsz lépni, akkor meg lesz az eredménye. Az eredmény pedig, hogy pont oda helyeznek téged, ahova való vagy. Amit magunkról gondolunk, azt fogják mások is rólunk.

Ha a párod látja, hogy milyen kincs vagy és pótolhatatlan, akkor nem fogja megkockáztatni buta félrelépéssel, pillanatnyi gyengeségből. Ha tudod, hogy milyen csodálatos menedéket nyújt a társad, akkor te sem fogod eljátszani azt, csak mert épp nem vagytok olyan nagy harmóniában egy napja. Ha becsapsz valakit, igazából saját magad árulod el. Legyen az bármilyen csalás is, de önmagadat hozod kellemetlen helyzetbe. Ha megígértél valamit, ha esküt tettél, akkor azt illik betartani különben te is ugyanazt fogod visszakapni.

Kívánom mindenkinek, hogy élje meg a hűség és teljes elkötelezettség örömet adó szentségét!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése