2011. december 17., szombat

A szépség a lelked ajándéka


Hogyan leljünk rá a saját egyéniségünkre, ami a külsőnkben nyilvánul meg? Nehéz, hiszen lépten-nyomon szembetalálkozunk a magazinok és a filmek kapcsán a "tökéletes" és "ideális" nővel. Szép és karcsú, divatos és vidám, öntörvényű és okos, gazdag és sikeres.... Sorolni is nehéz, hiszen ilyen ritkán van és nem is biztos, hogy erre van igénye egy férfinak.
Vannak adottságaink, amiken nem lehet változtatni és vannak csiszolható dolgok. Amin nem tudsz változtatni, azt jobb, ha megszereted - nehéz, de fontos -, mert különben nem tudsz felszabadult élet élni. Mindannyiunknak vannak hibái és kevésbe "vonzó szépséghibái", de tudnunk kell, hogy nem vagyunk azonosak a testünkkel. Elsősorban lelkek vagyunk és ez kéne, hogy kapja a hangsúlyt.
Igen, ebben a külsőségekre épülő világban nehéz ez a kérdés, de el kell fogadnunk magunkat és amin lehet változtatni azt tegyük meg, de amin nem, azt nem árt megszeretni. Akkor leszel önbizalommal teli és önazonos és ettől vonzó, ha nem csupán a külsődre fordítod a figyelmet.


Valóban könnyebb, ha egy szép nő keres állást, előny ha vonzó vagy, de hány olyan nőt láttunk már, aki gyönyörű és még nincs fénye, vonzereje. A szépség és a külső előny, de ez a lelki szépségnél kezdődik. Nem csalás és nem ámítás! A lényeg belül van, amit kívül látnak az annak kivetülése.


Sok ember van, aki annyi energiát fektet a külsejére, hogy nem marad energiája a lelkiséggel foglalkozni, pedig anélkül semmit sem ér a külcsín.


A  mosoly és az odaadó tekintet és melegszívűség és a jóindulat többet ér a legszebb babaarcnál és bomba testnél. Ne betegedjünk bele, ha öregszünk és nem tudjuk már a ráncoktól szépen sminkelni a szemünket, hiszen ez az élet természete és gondoljunk mindig arra a sok tapasztalatra, amit nem cserélnénk le semmiért sem. A ráncok is szépek és mieink, az életünk sok mosolya ott van a szánk mellett és a huncut szemünknél.

 
A szépség és a harmónia a lelked ajándéka, ezért olyan fontos a lelked simogatása és ápolása.   Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése