2011. december 9., péntek

Áldozat a háziasszonyok oltáránál


Sok évet töltöttem olyan közegben, ahol naponta több nő megfordult és volt alkalmam betekinteni az életükbe. Karácsony előtt nem kevés tennivalója akad egy nőnek, főleg ha gyerekei is vannak na meg még a munkahelyen is helyt kell állnia. Hallgattam panaszt és volt sok a sírás a vállamon, boldogtalan és keserves sóhajok. Több is olykor a teendő, mint azt elbírják és bizony épp ezért a Karácsony - ami annyira szép ünnep - teherré és nyűggé válhat.

Mit tehetnek azok a nők, akik szeretnének egyszer végre ők is kényelmesen ünnepelni? Először is nem kell mindent felvállalni, erőn felül meg pláne. Az sincs előírva, hogy 5 fogásos ebéd és vacsora kell, hogy az asztalon legyen, hiszen unalomból és mohóságból nem fontos enni. Mindent időben kezdj el és akkor jobban be tudod osztani a teendőket. Előre be lehet spejzolni a hozzávalókat, szép lassan és akkor nem kell annyit cipekedni. Aztán, ha mégis rád marad minden vásárlás, mert a párod nem ér rá, akkor szerezz be egy gurulós táskát, amibe öröm lesz pakolni, mert nem érzed majd a súlyát.

Lényeg, hogy könnyíts magadon és ne áldozd fel magad a tökéletes háziasszony oltárán, mert neked is boldogan és örömtelin kéne a fa mellett állnod és nem pedig elgyötörten és leharcolva. Jelentkezz be a kozmetikusodhoz előtte és az az idő legalább biztosan csak a tied és pihenéssel fog telni, gondolj magadra is!


Kérd meg a párodat, hogy segítsen neked, ne csak az legyen csupán a dolga, hogy belefaragja a talpba a fenyőfát és már az is óriási dolog. Adj ki némi feladatokat, hogy kire mi háruljon, vegye ki a részét mindenki egy kicsit a készülődésből.

Tudom, hogy sokat kell főzni és az sem baj, ha minden istenien sikerül majd, ez stresszel jár, de előtte nem árt tuti receptet használni ill. én próba főzést szoktam csinálni, nehogy baj legyen. Így magam is megkímélem a váratlan és kellemetlen eseményektől. A lényeg, hogy ne érezd azt a jó pár nap alatt, hogy egy cseléd vagy, aki kiszolgál és nem pihen semmit és főleg, hogy nem tudja felhőtlenül élvezni az áldott ünnepet. Teremts olyan légkört és vonj be segítőket, hogy te is élvezője és részese legyél az ünnep meghitt pillanatainak.

A nők egy része nagyon önfeláldozó és nem szól, nem kér, nem áll ki az érdekeiért csak várja a segítséget. Az az igazság, hogy ha elkényezteted a környezetedet annyira, hogy már már te is megfeledkezel magadról, akkor egy kevésbe szenzitív férfi biztos, hogy nem fogja érteni a frusztrációdat. Sajnos nem minden férfi érzi meg, hogy mikor kell és illik segítenie, ezért szólj és nem lesz probléma.


Nem szeretnék túlságosan szentimentálisnak tűnni, de hagyjunk meg mindenkit a saját szerepében. Legyen a nő házias és gondoskodó, de nem cseléd. Legyen a gyermek gyermeki és játsszon sokat, de udvarias és segítőkész is, ha kell. Egy férfi legyen lovagias és figyelmes, megmentő és készséges. A nagymama kényeztesse el az unokáját és a nagypapi lovacskázzon a gyerekkel.

Tudom, hogy ez idealisztikus kissé, de miért ne törekedhetnénk erre és ha nem is sikerül rögtön, de a szándék már megvan.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése