2011. december 2., péntek

Ne kockáztass


Az ember élete során sok bizonyosságra tesz szert. Az egyik ilyen bizonyosság az, hogy a párkapcsolatod és egyáltalán az életed alakulása nem szerencse és véletlen műve. Nem egy szerencsejáték, ami kockadobással dől el.
Na persze ez a felismerés egyben súlyos terhet is tesz ránk, hiszen ezek szerint felelősek vagyunk az életünkért. Tehetünk arról, ami velünk történik? Nem egyszerűen pechesekből vagy mázlistákból áll a világ? 
Áldás és nehézség is egyben. Hiszen ezek szerint irányíthatod az életed és nem kell keseregned, mert ha teszel érte és változtatsz, akkor siker lesz az eredmény. Azonban ha nem és azt hiszed, hogy rajtad kívül álló dolgok mozgatják a sorsod, akkor nem leszel elégedett. Ha eredményt akarunk, akkor tennünk kell érte.

Meg kell fogalmaznunk, hogy mi a cél, mit szeretnénk. A következő lépés pedig, felvázolni, hogy hogyan érhetem el azt. Ahhoz, hogy elérjem vajon azon a szinten vagyok-e? Amennyiben nem, akkor miben kell változnom?
-Szeretném, ha magas és jóképű férfi lenne, biztos egzisztenciával és elbűvölő mosollyal, megbízható és hűséges, akinek még remek humora is van...
Azt kérdezem én, hogy miből gondolod, hogy épp Te kellesz egy ilyen férfinak?

Azon a szinten vagy Te is, hogy elmondhatják rólad, hogy egy főnyeremény vagy? Olyan nő vagy, aki őszinte és megbízható, magabiztos, lelkes és gondoskodó, türelmes és elfogadó? Mert ha igen, akkor semmi akadálya, hogy elérd álmaid férfiját. Azonban ha nem vagy még olyan, akkor álmodozás mellett van még egy kis dolgod.


Ebben segítek én, ha elakadtál, mert tudom, hogy ez nem könnyű. Adok egy kulcsot, amivel benyithatsz az önvalódba, úgy ahogy előtte nem tetted. 

Kíméletlennek kell lenni olykor, de erre nem vagyunk mindig képesek és nem is látjuk magunkat reálisan. Kellenek a visszajelzések, az őszinte ám jó szándékú kritika. Nem tudhatjuk, hogy meddig tart a személyiségünk szépítgetése, de közben is nagyon élvezetes utazás lesz, ebben biztos lehetsz. Bebarangolod lelked legrejtettebb zugait és megtisztítod az oda nem illőtől, hogy aztán behívj valami sokkal szebbet, vonzóbbat helyette. 

Mindig van dolgunk az életben önmagunkkal, hiszen állandó feladatokat kapunk. Újabb és újabb kihívások színesítik az életünket, amik változásra késztetnek. Ha megoldottunk egy problémát, jön még kettő és azt is megoldjuk...Mert meg kell, nincs sok választásunk, mert egyébként megrekedünk és nem tudunk fejlődni.
Az önbizalmat onnan nyerhetjük leginkább, hogy olyasmit győzünk le, amit nem is gondoltunk, hogy képesek leszünk.

"Nincs jobb, mint túl nagy fába vágni a fejszét, aztán mégis felaprítani a fát."
Mark Burnett
Tudom, hogy nehéz. Mindannyiunknak nehéz szembesülni a hibáival és a problémák átugrása és annak kipipálása sem egyszerű, még annak sem, aki látszólag könnyed. Félünk az újtól, mert bizonytalanok és esetlenek vagyunk, de nem lehet mindig kapaszkodni a jól bevált életünkbe, mert egyszer az a szál is elgyengül és akkor elkerülhetetlen lesz a változás.
Az lenne a legjobb, ha a megelőzés és nem pedig a tűzoltás lenne a feladat. Mennyivel könnyebb önszántunkból belefogni az életünket a kezünkbe venni, mint kényszer hatására. Akkor sem késő csak nehezebb.
Amikor elkezdünk egy párkapcsolatot, akkor nem érdemes becsapnunk magunkat, áltatni hiszen úgyis mi isszuk meg a levét. Nekünk kell abban helyt állni és élni, ezért jó ha már előre gondolkodsz és mérlegelsz.


Lehet, hogy nagy a csábítás, de talán ha maradandó és örök értékeket keresünk, akkor közelebb kerülünk a boldogsághoz.

Ha nem pusztán anyagi és külső benyomások alapján döntünk, hanem a lélek tisztasága és az erkölcsi tartás alapján, akkor élhető és boldog életed lehet.

Harmonikus!


 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése