2011. december 22., csütörtök

Csomagoljunk kedvünkre

 
Szeretek csomagolni és díszíteni, mert különösen boldoggá tesz és remélem, hogy a másik is fog neki örülni. Lehet, hogy nincs túl nagy értékű ajándék, de a díszítéssel még nagyot lehet alakítani. Az első, amit meglát a kedvesed vagy valamelyik szeretted, az a csomagolás.

Én azt tanácsolom, hogy ha nem tudsz precízen és szépen hajtogatni, akkor vegyél olyan papírt, ami krepp vagy könnyen formázható, esetleg filc. Ezeket nem könnyű elszakítani és nagyon extrémmé, egyedivé lehet varázsolni a "kincseket". Én arany párti vagyok, de színek kavalkádja van a palettán és kedvedre engedd el a fantáziádat, mert személyes kell hogy legyen ez is.


Ha tudod, hogy akinek adod szereti a sárgát, akkor mindegy, hogy milyen ünnep van, lehet sárga és még mindig díszítheted szalaggal és kis figurákkal, ami Karácsonyi hangulatot ad. A spárga is lehet vicces és ünnepi, ha feldobod egy kis csillogó papírral. Használhatsz arany cérnát is, amit jó sűrűn áttekersz a csomagon és nagy masnit kötsz rá. Én egyszer vettem több kristály gömböt és azt fűztem fel damilra, azzal kötöttem át a csomagot. Nagy sikere volt, csillogott és még később is tudta használni a lakása díszeként.


Csodás kísérő kártyákat is lehet ma már kapni, kinyitható meseházakat és zenélő lapokat. Nagy a választék és mindegyik plusz élményt adhat az ajándék mellett. Persze vannak kész dobozok is, amikkel nem kell bajlódni és időhiányában az is megteszi, bár ezek nem olcsók, de hasznosak :) A lényeg, hogy készüljünk minden apróságra, mert a lényegtelennek tűnő dolgok is meghatározóak lehetnek.

 
Mennyivel szebb egy süti ha díszes, mint egy összetákolt torta. Kellemesebb, ha egyszerre több érzékszervnek is elégedettséget okozunk :) A szemünk és lelkünk megelégedésere jó, ha adunk a részletekre, mert abban rejlik a harmónia.

 
  Sok sikert a csomagoláshoz!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése