2011. december 14., szerda

Örömteli figyelmesség


Hogyan tegyük meghitté a Karácsonyt?

Mostanában mindenki rengeteget dolgozik és alig marad ideje magára, a párjára, kettőjükre. Ez persze hiba, mert bár fontos a pénzkeresés és a munka, de ez nem mehet a kapcsolat rovására.
Hogyan találjuk meg az egyensúlyt, mit tehetünk, ha csak pici időnk van, de a harmóniát mégis szeretnénk becsempészni a mindennapokba? Apró, picinyke figyelmességekkel! Nem kell soha nagy dolgokra gondolni, hiszen az apróságok alkotják meg az egészet és azok összeadódva kerekítik és szépítik az életed.
Olyan nagy hiba és sokan beleesnek, főleg férfiak, hogy alig foglalkoznak a társukkal, az érzelmi életük sivár, mert túl vannak hajszolva és nincs már erejük "lelkizni".


Majd jön egy alkalom pl.a Karácsony és adnak valami ÓRIÁSI ajándékot (mondjuk egy arany órát vagy bundát) és azt hiszik ezzel az összes kihagyott és elszalasztott meghitt pillanatot kiváltották. Nem és még csak romlott a helyzet, hiszen azt hiszik, hogy annyi csupán a dolguk, hogy valami értékes ajándékkal levegyenek a lábadról. Azonban a lelked nem elégül ki egy órától és nem tudsz örülni, hiszen sok kihagyott pillanat miatt szomorkás vagy.
Figyeljünk mindig, minden nap és minden együtt töltött percben a párunkra, hiszen miért is hagynánk ki egyetlen lehetőséget is? Az örömszerzés és adakozás szívből kell, hogy jöjjön nem pedig pénztárca függő. Szívből adni az igazi és ha csak egy kis bonbont kapsz az is többet ér, mert tudod, hogy szeretettel adták és megelőzte már sok sok figyelmesség és meghittség.


Az ünnep fényes meghittsége rajtunk múlik, ami nem három napból áll, hanem előtte és utána is tart még. Ráhangolódni könnyű, elég ha néha meggyújtasz egy szép gyertyát, egy kis narancsba szegfűszeget tűzöl és már illatozik is a lakásod. Kis fény fűzért teszel az ablak köré és magad na meg mások örömére is becsillogja a szobát. Na és a süti! Mézes, fahéjas sütiket készíteni, ami olyan igazi "nagyis" miliőt kölcsönöz az otthonodba és mellesleg finom is. :) 

Ráhangolódni egymásra és az ünnepre szerintem nagyon fontos, mert ez a rohanó és felgyorsult világ könnyen eltereli a figyelmünket az igazán lényeges dolgokról. Az egymással való törődés soha sem lehet másodlagos, hiszen ez az, ami a leginkább kifizetődő befektetés. A szeretteinket szeretni és törődni velük legalább annyira fontos, mint elvégezni a munkádat. Sokszor többet vagyunk a munkatársainkkal, mint a társunkkal és ez bizony frusztrációt okozhat, ha az együtt töltött időt nem tesszük igazán tartalmassá és harmonikussá, örömtelivé még akkor is, ha ehhez néha kell némi energia és önzetlenség.

Minden perc számít! Egy ölelés és egy mosoly, egy pillantás, ami csak neki szól.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése