2011. október 6., csütörtök

A közös játék öröme


Mindig nagy figyelemmel hallgatom azokat a nőket, akik arra panaszkodnak, hogy nem kapnak otthon kellő törődést a párjuktól. Amikor arról szól az élete, hogy munka után a férj kéri a vacsorát, leül a tv-hez vagy épp a kedvenc játékához a gép elé és órákig nyomja. Talán odaszól valamit - Drágám, minden rendben volt ma? Jól vagy?  A válasz azonban nem érdekli ez nyilván való, hiszen tovább játssza kedvenc, imádott játékát.

Elsősorban a férfiakon múlik egy kapcsolat! Ezt jó, ha mindenki tudja, mert így van. Ahogy egy férfi bánik egy nővel és viselkedik egy kapcsolatban, olyan lesz mindvégig a sorsa a párkapcsolatnak. Nem szabad persze azt hinni, hogy a nőkön nem múlik semmi, persze múlik rengeteg, de a férfi erő és odaadás, tartás és gondoskodás nélkül összedől minden.

Szükség van arra, hogy egy nő mellett olyan támaszt adó férfi legyen, aki érti, hogy mi a feladata egy kapcsolatban és nem csak státusszimbólumot tart fenn, aki a nőt használja, de nem értékeli. Ha valaki párkapcsolatra adja a fejét, megnősül és családot alapít, akkor vannak kötelességei is nem csak elvárásai.

Hogyan működik ez? Ha egy férfi figyeli a nő igényeit és a hangulatra érzékeny, akkor boldoggá tudja tenni. Ha erős karakter és irányítani tudja, terelgetni a jó útra párját, akkor lesz respektje. Ha tisztában van azzal, hogy egy kapcsolat lemondásokkal is jár, de cserébe rengeteg törődést és boldogságot kap, akkor nem lesz baj. 

Milyen lemondásokkal jár? Természetesen, ha tiszteled és szereted a párod, akkor nem engedheted el magad annyira, mint amikor egyedül éltél. Meg kell borotválkozni naponta, illik figyelni a tisztaságra, ha rendetlen voltál, akkor elpakolni magad után, mert a feleségedtől nem várhatod el ezt. Ha a számítógépes játék volt a mindened, akkor meg kell értened, hogy vagy csökkented és megtalálod a mértéket vagy elégedetlenség fog fellépni. Egyszerűen nem lehet és nem illik órákig játszani, amikor ott van egy nő, aki figyelmet és törődést igényel. Egyik nő sem lesz boldog és elégedett, ha nem kap kellő törődést a párjától, márpedig akkor ő sem fog törődni semmivel és ettől a férfi lesz frusztrált. Itt aztán már megállíthatatlan a lavina, mert senki sem fog figyelni a másikra, csak magára.
A lényeg kedves uraim, hogy ha azt szeretnék, hogy a kiválasztott hölgy boldog legyen, akkor boldoggá kell tenni. :) Szerintem ennél mi sem egyszerűbb. Meg kell ismerni minket, az igényeinket, mert bizony nem olyanok vagyunk, mint a férfiak. Nekünk nem elég egy-két odavetett szó és hátba veregetés vagy egy csokor virág. A virág csak akkor ér valamit, ha nem kompenzáció hanem örömszerzés és önzetlen szeretetből adják. Csak úgy kapjuk, különösebb ok nélkül. Azért, mert tudnivaló, hogy mi nők szeretjük ezt a gesztust. 

Ilyen hangulatban tud csak egy nő is odaadó lenni és kiegyensúlyozott, elégedett. Amennyiben elégedett egy nő a párjával, angyalkává változik és minden mennyei lesz. Ellenkező esetben feszültség és állandó elégedetlenség lesz a meghatározó hangulat. Ha egy nő csak dolgozik és háztartást vezet, a férjét szolgálja és a gyerekeit, akkor vajon mi neki a jó ebben? Vajon mi motiválhatja őt a minden napokban? Miért lenne lelkes és vonzó egy nő, ha nem kezelik megfelelően, csupán kihasználják? A beszélgetés és a teljes figyelem olykor talán fárasztó, de ha egy kis energiát fektetsz bele, akkor az eredmény kárpótol mindenért. Ha Tv helyett együtt vagytok és törődtök egymással, az már fél siker, nem lehet nagy baj. Hiszen mi másért éltek együtt? Azért van társad, hogy vele foglalkozz és nem pedig bármi egyébbel. Mi fontosabb a közös életnél? A hírek az újságban és a haverok? A játék? Abból milyen jövő lesz, milyen eredmény?

Amennyiben úgy döntünk, hogy párosan szép az élet, akkor legyen is szép és ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése