2011. október 8., szombat

Egészséges lélekkel

Óvatosan a szerelemmel! Miért mondom ezt? Azért, mert sok esetet hallottam már, hogy sajnos férfiak kihasználják a nőket.

Hogyan használják ki? Amikor megismerkedsz valakivel nem árt, ha résen vagy és figyelsz. Védve magadat a csalódásoktól, mert nem hiányzik egy újabb.
Amikor elhív randira valaki és beültök egy italra, sütire lényeges, hogy gavallér legyen. Természetesen a pénztárcájához mérten, de semmiképp sem hagyja egy igazi férfi,- legyen az akárhány éves- hogy a nő fizessen. Gyanakodj, ha ez másképp van!
Hallottam már sok storyt és nem volt jó végkimenetele egyiknek sem. Bármilyen szegény, vagy egyetemista,épp  állásnélküli is a férfi, megoldja, ha udvarolni és kedveskedni akar neked. Ha csak egy aprósággal is,de adni akar. Az a férfi, aki nem akar adni, aki inkább csak panaszkodik és kér, attól menekülj. Lehet bármilyen vonzó, ígérhet szerelmet és örök hűséget, gyermeked apja akar lenni, nincs rá szükséged, mert gyanús, hogy ki akar használni.

Épp nincs állása, kikapcsolták a telefonját, letiltották az internetet és nem tud elérni, de szeret. Viszont, ha kifizeted a számláját, akkor többet tudnátok beszélni... Na ez a férfi nem hiányzik az életedbe. 
Egy férfinek legyen tartása és egy nőtől az ismerkedés első fázisában ne kérjen költsön. Ha nem tud megfelelően udvarolni, akkor ne tegye, amíg nem hozta rendbe az életet, feltéve persze, ha nem egy eleve csalóval van dolgunk. Ugyanis sajnos manapság ez nem ritka. Lehet, hogy egy italt isztok majd ketten, de azt ő akarja adni neked.
A nők sokszor nagyon butácskák, el vannak keseredve, mert nincs társuk és ezt kihasználva jönnek az álszerelmet ígérők. Ha érezzük, hogy nem vagyunk boldogok, ha valami gyanús és rossz érzésünk támad, hallgassunk a belső hangra. Tartsuk magunkat olyan nőnek, akit kényeztetnek és a tenyerén hordoznak, ne pedig egy prédának, akit esendőségünkben kihasználnak. 

Vannak olyan alapszabályok, amik nem évülnek el az évek alatt. Nem vagyunk attól maradiak és konzervatívak, hogy  ehhez tartjuk magunkat. Egy férfi legyen férfi és tudja mi a helyes viselkedés a  nő pedig szintén viselkedjen úgy, hogy meg se próbálják kihasználni. Attól még, hogy egyedül vagy és társtalan még nem vagy szerencsétlen és nem kell minden férfiben a potenciális férjet látni. Vedd alaposan szemügyre és a jelekre figyelj, mert sok a csaló. Nem szép dolog egy nőt kihasználni, hiszen egy nő egyedül védtelen és menedék nélkül gyengécske, de nem annyira, hogy kísértésbe essen minden szélhámosnak.

A lelkünk védelme a mi feladatunk. Figyeljünk befelé, a testünk jelzéseire, amik sokszor betegség formájában nyilvánulnak meg. Érzékeny lelkek vagyunk, nem csak mi nők, hanem mindannyian, a férfiak is. 

Szepes Mária mondta egyszer: "Ne csak a testi izmainkat erősítsük, hanem a lelki izmokat is" 

Érdemes figyelni a betegségeinket, bármilyen aprók legyenek is azok, mert fontos jelzéseket adnak nekünk, hogy épp hol vagyunk gyengék, mik a problémáink a párunkkal vagy bárkivel, akár magunkkal is.
A lélek tisztasága és az elménk kordában tartása nem könnyű feladat, de szerencsére rögtön tudjuk, hogy valamit nem csinálunk jól, amikor jelez a fránya kór. Egy pici torokfájás, nátha, apró baleset és tudjuk, hogy valamin változtatni kell. Kimondani, pihenni, kiállni magunkért, szakítani, elengedni...

Vannak természetesen karmikus betegségek, amik velünk születtek, de az egy más elrendezés. 

Magam részéről gyerekként nagyon sokat voltam beteg, minden járvány, vírus megtalált és  nehezen győztem le őket. Természetes nem volt az véletlen, nem arról volt szó, hogy mezítláb rohangáltam a hóban. A probléma a környezettel volt, a hangulattal, amire mindannyian érzékenyek vagyunk. 

A stressz, az elfojtott indulatok, a  meg nem élt vágyak, a ki nem mondott fájdalmak mind mind felemésztik a lelket és betegség tünetében mutatkozik meg. Figyelmeztet, először kis mértékben majd ha nem akarjuk meglátni, egyre nagyobb és nagyobb formában. Sok a szakkönyv erről, amit érdemes lapozgatni, mert ha megtanuljuk a testünk jelzéseit, akkor segíthetünk magunkon.

De a megelőzés a legfontosabb! Ha úgy viszonyulsz az emberekhez, a társadhoz, ahogy illik, ha őszinte vagy és nyílt, akkor kevesebb komoly betegség ér. Természetesen nem nagyon lehet megúszni, tökéletesen egészséges embert találni ezen a bolygón nem könnyű :), mert sebezhetőek és gyarlók vagyunk. A lélek örök a test viszont mulandó és gyengülő. 

Ne hagyjuk elhatalmasodni a problémát azonban, már az elején a megoldásra koncentráljunk, hogy ne legyen nagyobb baj, és ne gondoljuk azt, hogy egy orvosság megoldja a bajt. A tünet megszűnik ugyan, de a probléma gyökere még megmarad.

Boldog vagy a pároddal, elégedett vagy az életeddel, minden a kedved szerint alakul? Ha igen akkor gratulálok és tartson ez nagyon sokáig, azt kívánom! De ha nem , akkor változtass és lépj tovább. 

Tegyél magadért, a lelked és tested érdekében, annak védelmében.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése