2011. október 3., hétfő

Hűtlenkedni szabad?

A párválasztás véleményem szerint nagyon komoly dolog! Egyáltalán nem mindegy, hogy kivel osztod meg az életedet. A rossz döntés hosszú távra meghatározó lehet.

A hűség manapság nem túl népszerű fogalom. Egy olyan elv, amit a gyakorlatban kevesen tudnak érvényesíteni. :)

Hűségesnek lenni szerintem nem egy nehéz dolog, mert ugye életünk párjával, a társunkkal élünk együtt, akit mindennél jobban szeretünk! Ugye? :) A baj ott kezdődik, amikor nem az az ember van mellettünk, akivel maradéktalanul boldogok tudunk lenni illetve nem vagyunk elég állhatatosak. Mást vártunk vagy reméltük, hogy megváltozik esetleg mi változtunk meg az idők során.

Minden döntés kérdése! Eldöntünk valamit, amit helyesnek vélünk és ahhoz tartjuk magunkat!

Azt látom, hogy sok ember nem boldog. Nem boldog, mert nem meri elmondani a sérelmeit, nem beszélgetnek és elmennek egymás mellett fontos kérdésekben. Nem szabad félni elmondani a fájdalmainkat vagy apróságnak tűnő problémáinkat a másiknak, mert halmozódva sokkal nehezebb lesz. Azt sem tanácsos eltitkolni, hogy milyen testi ill. lelki igényeink vannak, mert ez elég sarkalatos pont tud lenni egy párkapcsolatban. Ha évekig hazudunk és áltatjuk a másikat, akkor mindkét ember be van csapva.
Saját magadat és a másikat is tévútra viszed és ez egyszer bizony kiderül.

Leginkább úgy derül ki, hogy jön egy harmadik!
Ha probléma van, ha nem tetszik nekünk valami, akkor beszéljük meg, mert elkerülhetjük a bajt. Nagyon sok a kísértés, de csak annak, aki nem stabil! A stabilitás önmagunkban és a másikban van. Önbizalommal, magabiztosan szabad egy kapcsolatban létezni, mert két egészséges lelkü ember tud egészséges kapcsolatot fenntartani.

Sok a facér ember, aki mind társat keres és sok a boldogtalan párkapcsolatban élő is. Vajon a megoldás egy szeretőben van? Esetleg egy egy éjszakás kalandban? 

NEM! Ha azt hisszük, hogy nem nagy dolog, úgy sem fog kiderülni, nem nagy ügy, akkor tévedünk! Nagy ügy és még nagyobb lehet belőle. Ugyanis olyan karmát indítasz el, ami nem hiszem, hogy áldásos lesz.

Sajnos már nem írhatom azt, hogy a férfiak hűtlenek csupán és ez csak rájuk vonatkozik, mert a nők is legalább annyira tévúton vannak. Kevés erényes nőt látni manapság, alig tudnék olyat , aki nem csalta meg a párját vagy nem játszott el a gondolattal. 

Véleményem szerint ez elég nagy hiba. A ravaszkodás, sunyiság nem a legszebb tulajdonságok egyike. Nekem az a véleményem, hogy a hűtlenség egy hátba támadással ér fel, a másik fél teljes megalázása. Nehéz túllépni rajta. Meg lehet próbálni és  ha sikerül az egy szép dolog és nagylelkűségre vall, de nem marad nyomtalanul.  Véleményem szerint, jobb elkerülni!

Ne hazudjunk magunknak és főleg ne hazudjunk a párunknak, mert akkor nem tud változtatni és tévúton van mindenki. A szeretet és a másik tisztelete minden kalandnál többet ér! Annak az izgalomnak, ami esetleg egy flörtből fakadhat, sokszor súlyos ára lehet és lesz is! Nem is beszélve az önszeretetről! Hogyan tudod magad szeretni és hogyan fog más, ha nem tudsz nyíltan a tükörbe nézni, mert egy csalót látsz?! Ha még gyereketek is van, akkor pedig a példamutatás iskolájában buktál meg! Rossz társ és rossz szülő leszel, amit nehéz lesz helyrehozni!

Nem szabad senkit kihasználni. Többnyire a szerető csak arra jó, hogy élvezkedjenek az emberek, de aztán visszabújnak a kis életükbe és akkor szűnjön meg létezni az a bizonyos harmadik. Majd ha ismét kell, akkor legyen kéznél!? A párunk felé pedig kettős életünk van, mert minden egyes lépésünk, tettünk hazugsággá válik! Főleg, ha probléma adódik és el kell tusolni titokban. Sok film készült erről, sok az életből merített példa is, tragédiák sorozata indulhat el. 

Épp ezért döntsünk felelősség teljesen. Zárjuk le az előző kapcsolatot, dolgozzuk fel a csalódást és lépjünk tisztán egy új kapcsolatba. Egy olyan kapcsolatba, amit évekig fenn tudunk tartani minden nehézség nélkül, könnyedén, mert szeretet van bennünk a másik felé és mély tisztelet! 

Másképp nem érdemes, mert nehéz, tragikus és fájdalmas lesz az életünk. A sorsunkat mi irányítjuk! Vezessük az életünket szépen és akkor minden rendben lesz, boldogság várhat ránk garantáltan! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése