2011. október 21., péntek

A szeretet fényében

Szeretet nélkül nem érdemes élni.

Sajnos ismerek embereket, akik nem tudnak szeretni és természetesen szenvednek, de nem tudják mitől. Ha engem megkérdeznének, akkor bizony elmondanám, hogy az önimádat és saját magunk autoritása nem vezet semerre illetve vezet valahova, de az nem áldásos és boldog. 

A szeretet érzése semmihez sem hasonlítható melegséget ad és igazi boldogsággal tölt el. Adni és teljes odaadással figyelni valakire nagyon fontos egy párkapcsolatban. 


Ahol nincs tisztelet, szeretet és figyelem ott már nem szabad maradni. Onnan tudod, hogy nem szeretnek, hogy már nem tisztelnek. Ha már minden mindegy és nem fontos, hogy jól érzi-e magát mellettünk valaki, akkor értelmetlen maradni. És igaz ez a családra is. Sajnos a szülők vagy épp a testvérek is olykor nem értik, hogy mi a helyes viselkedés és hogyan kell kimutatni a szeretetet. Ha önző módon csak magadra figyelsz, akkor hogyan várhatod el, hogy rád is figyeljenek? Hogyan várhatunk el bármit is, ha mi nem adunk semmit? Vagy épp adunk, de nem önzetlenül, hanem érdekből, mert számítunk valamire cserébe.

Ha nem tanulunk meg önmagáért szeretni valakit és az önzetlenség felemelő és felszabadító érzését, akkor nem sok értelme van az életünknek. Csupán önmagunkért élni, a saját nagyszerűségünket legyezgetni és kizárólag az önös érdekeket nézni, taszító. Ezeket az embereket kerülni fogják előbb-utóbb, majd teljesen magányosak maradnak, ha nem értik meg az odaadó szeretet és kegyesség lényegét.

Senki sem tökéletes! Mindannyian tanulni jöttünk ide és hogy épp ki hol tart, az változó. Nem szabad megvetni és megítélni senkit sem, mert legalább olyan nehéz mindenkinek a maga feladatának és hiányosságának kezelés. Valamit megoldunk és jön a következő, de ami a lényeg, hogy meg kell oldani és hallani kell Isten sugallatait, mert sok segítséget ad. 

Törődjünk másokkal, figyeljünk oda a körülöttünk lévőkre és ne feledkezzünk meg persze magunkról sem. Ha csak önfeláldozó vagy az sem vezet sehova. Kinek kell a magát háttérbe szorító nő, egy mártír, aki csak másokért él. Egy olyan anya, aki csak akkor érzi magát embernek, ha megszakad a munkában? Egy olyan férfi, aki éjt nappallá téve gürcöl és közben tönkre megy a család. Nem kell görcsölni és megfeszülni. A középút magtalálása nehéz feladat, de keresni kell. 

Az életet lehet évezni és lehet szenvedni tőle. Amikor valaki otthonába belépsz érzed a szeretetet vagy annak hiányát. A szeretet melegséggel áraszt el mindent és a tárgyak is szinte életre kelnek. A szeretet bennünk van, de kisugároz mindenkire és mindenre.

Mindenki eldöntheti, hogy olyan ember akar lenni, akit kerülnek majd,  vagy olyan, aki mellett jó letelepedni, mert sugározza a fényt, amit a kedvesség és szeretet táplál. 

"Az igazi boldogság az, amikor észre sem vesszük; olyan, mint az egészség, a tiszta víz, a szép táj, a nevető csecsemő, egy szelíd, jó szándékú mosoly... A boldogság: természetes."
Müller Péter
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése