2011. október 10., hétfő

Superwomen


Karrier, pénz, család, vonzó külső, tökéletes élet...

Sokan vágyunk erre és vannak, akik meg is tudják valósítani mindezt. Ezek a nők irigylésre méltóak és én szívből örülök, hogy léteznek, mert tanulhatunk tőlük. A nők remek szakemberek az élet sok területén és nagyon sikeresek, mert bizonyítani akarnak, hogy ők is érnek annyit, mint a férfi társaik. Mert az ambícióik magasok és nem is szabad elfojtaniuk, hiszen akkor nem lesznek teljesek. Aki igényes, az a munkájára is igényes lesz meg a családjára és magára is. Van egy olyan mondás, hogy teher alatt nő a pálma. Minél több dolgot vállalsz és teszed próbára magad, annál jobban teljesíthetsz, hiszen megtanulod a szervezés művészettét. Na ehhez kell szuper csajnak lenni, aki mindig mindent mindenhol jól csinál és senki sem sérül.


Én még nem láttam ilyen nőt sajnos! Olyat viszont sokat, akik kudarcot vallottak a házasságukban vagy a gyerek nevelésben. Nagyon nehéz mindent összeegyeztetni és helytállni,főleg a férfiak világában, mert lássuk be többnyire még mindig ők vannak többségben a vezetők között. Nehéz nőiesnek lenni ugyanakkor mégis harcosnak, ha szükséges. Gyöngédnek és lehengerlőnek, de határozottnak és fiatalosnak, mert ugye az öregedés nem divat :( Őszintén szólva nem rossz az, ha női főnököd van, mert érti a problémáidat, emocionális és egyszerre több dolgot is átlát. Reméljük még nem is rivalizál és akkor maga a tökély :) 

Azért én azt gondolom az ilyen superwomenek a férfiak számára ijesztően hathatnak.  Vagy azért, mert megrémülnek az erős, tudatos női mivoltodtól vagy azért, mert ha férjed van, elválik tőled, mert nem tud már semmit sem nyújtani, hiszen te mindenben lepipálod őt. Jobban vezetsz autót vagy épp beleszólsz a vezetésébe, ha kell szerelsz és istenien főzöl, gyereket nevelsz és sportolsz, divatos és vonzó vagy. Mégis miért lenne rá szükség? - kérdezi a férj. Miben tudom megvédeni és gondoskodni róla, ha ő mindezt helyettem is megteszi. Egyáltalán kellék én? 

Régebben a férfiak kemények voltak és elrejtették az érzéseiket, nem sírtak és összeszorított foggal is harcoltak egy nőért, a megélhetésért, mindenért, ami a feladatuk volt.  Ma pedig mindezt némely nőnél látni. Nem mutatják ki az érzéseiket, küzdenek a munkahelyen és harcolnak a férfiakért. Udvarolnak nekik és mindenben átveszik az irányítást vagy legalábbis megpróbálják.


Persze, amikor a barátnőkkel vannak vagy egyedül, akkor elgyengülnek és sírnak. -Nincs párom vagy van, de nem vesz eléggé nő számba. De hiszen én egy különleges, klassz nő vagyok. Hogy lehet ez?

Úgy, hogy elhittük magunkról, hogy mindennel elbánunk, mindent megcsinálunk magunknak,  mi majd a kezünkbe vesszük az életünket! Hát akkor most lehet irányítani, de mit, kit? Egy papucs, kinek kell? Vagy egy leigázó típus, kinek kell? És egyáltalán a karrier és a luxus, kinek kell, ha közben egyedül vagyunk és nincs családunk, társunk? Vagy esetleg van gyerekünk, de a babysitter neveli, hogy a legjobb iskolába járhasson.


Véleményem szerint el kell dönteni, hogy mit akarunk. Ha azt szeretnénk, hogy nőként kezeljenek minket, akkor viselkedjünk is úgy és legyünk határozottak, de gyengédek, legyen önbizalmunk és tudjuk, hogy sok mindent meg tudunk tenni, de nem a mi dolgunk. Hagyjunk valamit a férfiaknak is! Ha viszont az önállóság és szabadság a fontos, akkor ne sírjunk, hogy nem szeret minket mindennél jobban egy férfi.

A sikeres nő nem zárja ki a boldog párkapcsolatot, csak akkor, ha nem figyel a harmóniára és elhiszi magáról, hogy csak ő a fontos és körülötte forog a világ.

Legyél fontos a társadnak és a gyerekednek, aki támaszkodni akar rád és törődést igényel. Szerényebb élettel is lehet boldog életet élni, nem kell a luxust és a pénzt venni a mércének. A mérce legyen a családod és a társad mosolya és elégedettsége, amikor azt látod az arcán, hogy - Jól döntöttem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése