2011. október 2., vasárnap

Tükör


A kétségbeesés olykor minden emberen úrrá lesz. Néha pityergünk és nem értjük, hogy miért olyan szigorú velünk az Isten?! Az élet terhes tud lenni és szívesen leraknánk a terheket, de nem nagyon lehet. Mindenkinek van keresztje, van valami, ami nagy feladat és megoldásra vár.

Egy biztos! Nem kapunk olyan nehézséget, amit ne tudnánk megoldani. Nem szabad szentimentálisnak lennünk és azt hinnünk, - irigykedve- hogy bezzeg a másiknak milyen jó! Neki minden sikerül!  Mindenkinek vannak feladatai, problémái, ami nehézséget jelenthet, még akkor is, ha látszólag minden idilli. Persze, hogy ki milyen hozzáállással kezd neki, az különbség.

Rólam azt szokták hinni, hogy burokban nőttem fel és nyilván nincs semmi problémám. :) Pedig volt sok és időnként most is akad nehézségem, hiszen ezen a bolygón élek, így nem vagyok kivétel. A különbség a hozzáállásomon van. Elkeseredhetünk és nyalogathatjuk a sebeinket egy ideig, kell is az, de aztán erőt kell gyűjteni és okosan megoldani a feladatokat. 

Nem segít az alkohol, nem segít a drog és az élvezetekben való menedék! Sőt, ez csak hátráltat a tisztánlátásban. Ha úgy érzed nem látod át a megoldást, ha nehéz és gyenge vagy, akkor kérj segítséget olyan embertől, akinek a véleményére adsz és tudod, hogy példát tud mutatni az életével. Az életben sokszor akadhatnak súlyos helyzetek, amik nagyon nagy problémát jelentenek és kétségbe vagyunk esve, hogy most mi lesz?! Ne tetézzük a bajt.

Higgy magadban és gondolkozz tiszta fejjel, nyugodtan. Nézd meg hol rontottad el vagy miért történhetett épp ez, épp most?
Egyet el kell hinnünk:  a karma törvénye igazságos, Isten nem játszik és nem téved! Soha sincs olyan, hogy igazságtalanság! Akkor, ott, valamiért épp neked kell azt átélned, megtapasztalnod. Nincs véletlen, csak sorsszerű!


 Tudom, hogy nehéz elfogadnunk sorscsapásokat és látszólag értelmetlen történéseket. Mi emberek nem is mindig látjuk át ezt azonnal. Ennek ellenére rend van és, hogy az is maradjon a saját életünkben, vigyázzunk a karmánkra. Ha tisztán és becsületesen élünk, ha nem ártunk másoknak, akkor legalább tudjuk, hogy mi mindent megtettünk, amit csak tudtunk. A szándékos jó cselekedetek, és az odaadó szeretet gyakorlásán át, elegendő erény birtokában a karma kötőereje meggyengül, hogy végül sorsunkat beteljesítve egy magasabb világba távozzunk.

Szeressük magunkat is annyira, hogy nem sodorjuk bajba az életünket és nem követünk el nagy butaságokat. Veszély és nagy fordulatok akadnak ebben az életben, hiszen ha körül nézünk elég nagy a káosz és sok az elkeseredett ember sajnos. De próbáljunk meg mindenkire tekintettel lenni, segíteni és együtt érezni az emberekkel és alázattal viseltetni mások iránt. 

Erősödj meg, élvezd az életed adta lehetőségeket és hidd el, hogy te legalább olyan értékes vagy, mint bárki más! Ne csak sodródj az árral, hanem tegyél is magadért. 

Ha szeretetre vágysz, adj szeretetet, ha gazdag akarsz lenni először adakozz te magad, legyél nagyvonalú. Amit befektetünk, azt kapjuk vissza! Ha nem kaptál még, akkor te sem adtál eleget, ha nem kapsz kellő  figyelmet, te sem figyeltél még másokra. 

Az életed a tükröd és ha meg akarod ismerni magad, csak nézd meg mi történik épp most veled! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése