2011. október 29., szombat

Döntéseink súlya


A döntéseinknek súlya van, ezért mindig alaposan mérlegelni kell őket. Lehet, hogy könnyebb és fájdalom mentesebbnek tűnik olykor egy út, de nem biztos, hogy az a célravezető. Mindannyian keveredünk olyan helyzetekbe, amikor bizonytalanok vagyunk, mert - bár tudjuk, hogy mi a helyes- nehéz végig vinni a feladatot. És bizony ilyenkor eléggé befolyásolhatóvá válunk, ami csak akkor baj, ha rossz a befolyás.

Érdemes megnézni, hogy milyen ember vagy eszme vagy épp idea mellé szegődünk, mert az lesz a mi megítélésünk is. 

Sokszor sajnos épp a párod az, aki zsarol vagy befolyásol, mert azt hiszi, hogy elgyengülsz és megteszed, amit kér. Pedig minden idegszáladdal tudod, hogy helytelen.

Lehet, hogy épp a szüleid azok, akik zsarolnak és nem engedik, hogy kiállj magadért. Nehéz és sok erőt igényel, de nem szabad hagyni, hogy meginogjunk és bábuk legyünk. A helyes döntések mellett ki kell állni, még akkor is, ha rizikós. Ha bedarálnak, akkor nem leszel más, mint egy massza, amit ide-oda alakítgatnak kedvük szerint. Egy marionett bábu, akit bármikor bármire rá lehet venni, csak tudni kell a kódot, a varázs szót.


Az érzelmi zsarolók azok, akiket bábuként vezettek, elrontották az életüket és azt hiszik, hogy veled is meg lehet tenni, hiszen vele meglehetett. Azt hiszik irányíthatnak, mert hiszen őket lehetett, biztosan téged is.

Fontos az erő és a hit az életben. Az erkölcsi mércét magadnak kell felállítani és ahhoz ragaszkodni kell, bármilyen buktatók is vannak. 

Lehet, hogy szereted a párod, de ha alkoholista vagy megütött többször, nem számít mennyire rendes volt régen. Azt hiszed biztosan az lesz megint, ha türelmes vagy. A drasztikus és  határozott lépések vezetnek a változáshoz, nem pedig az odázás. Látni olyan anyákat, akik a saját drogos gyereküket jelentik fel, mert már nem bírják a szenvedést. Helyes lépés és nem árulás. Ha a párod megüt vagy az apád, akkor fel kell jelenteni, nem pedig tűrni és várni a csodát. A csodát mi teremtjük meg, mi vonzzuk be magunknak. 

Mindannyian felelősek vagyunk az életünkért és a döntéseinkért és nem hibáztathatunk
senkit, amiért nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Bármikor változtathatsz rajta, mindig van esély és nincs elveszett helyzet. Nem szerencse kell az élethez, hanem erő és józan ítélőképesség és ha mindez megvan, nem lehet baj.

Amíg lélegzünk, addig van remény a jobb sorsra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése