2011. október 1., szombat

Ne görcsölj

"Senki nem születik nőnek, hanem azzá lesz." Simone de Beauvoir


Tegnap olvasgattam fiatal nők blogjait és meglepődve láttam, hogy milyen kétségbeesettek attól, hogy nincs férfi az életükben. 

Amikor végre meg találkoznak valakivel, akkor sorra csalódnak és végtelenül boldogtalanok lesznek. Olvastam és semmi másról nem szólt, mint arról, hogy megint becsaptak és átvertek, pedig én milyen szerelmes voltam! Az az igazság, hogy egy nő, aki ennyire kétségbeesett és minden szalmaszálban a kapaszkodást keresi, nem vonzó. Egyszerűen egy préda, akit ki fognak használni. Ez nem szép dolog, de a férfiak sokszor kegyetlenek. Tény, azonban az is, hogy minden csalódást mi magunk vonzunk be, még ha angyalkának is hisszük magunkat.


Lehet, hogy épp az a baj, hogy túl rendes vagy. Az igazság az, hogy nem kell rendesnek lenni egy arra érdemtelennel és várni, hogy majd egyszer ő is az lesz. Ha léhűtőt vonzol be, ha könnyű kalandot keresőt, akkor nézd meg, hogy vajon miért pont ő van most melletted. Biztosan van valami tanulsága és küszöböld ki a hibádat, hogy többet még véletlenül se jöjjön hasonló sem.

Lazuljunk el és ne görcsösen akarjunk férfit fogni magunknak, mert az nem fog sikerülni. El kell hinnünk, hogy ismerkedni bárhol lehet, épp ezért nem kell folyton minden buliban ott lenni és a szórakozóhelyek törzsvendégének lenni. Nincs erre szükség, mert egy csomó csalódástól kíméled meg magad. Nem beszélve arról, hogy azt az időt feltöltődésre, pihenésre is használhatod, hogy sokáig szép maradj! :)  

Ismerkedhetünk akárhol, felfigyelhet ránk a nagy ő bárhol, nincs az kőbe vésve, hogy csak buliban lehet. Persze lehet, hogy te ma akarod, most és azonnal...Értem, de ez nem így működik sajna. Ha itt az ideje, ha már felkészült vagy arra, hogy igazán jó társ legyél, akkor eljön.

Az az igazság, hogy ha merev és makacs vagy, türelmetlen és elvárásaid vannak, akkor nem leszel jó fej akkor sem, ha párod lesz. Próbálj magadon változtatni, legyél simulékonyabb és türelmesebb, kevésbé követelőző és akkor az áhított férfit is meg tudod tartani. De nem azzal, hogy rácsimpaszkodsz és a szerelmeddel üldözöd, hanem önálló és tudatos női mivoltoddal. Az a vonzó, ha tiszta a tekinteted és a tudatod, erős vagy és gyengéd egyben.

Én még nem láttam olyan férfit, aki ne menekülne el egy "mindenáron feleség akarok lenni" nőtől. Messziről látszik a görcs és taszító leszel, ahelyett, hogy vonzó lennél. Nehéz egyedül főleg, ha már minden barátnőnknek van valakije, de nem tudsz mit tenni. Isten adja, ha akarja, de addig is azt várja tőled, hogy értelmesen töltsd el az idődet és ne az aggodalommal és a tébollyal. - Mikor már??? 30 után a nők elkezdenek reszketni, hogy mi lesz velük. Ciki a szülők előtt, a barátok előtt, maguk előtt. Nincs recept és klisé sajnos, pedig tudom könnyebb lenne :)) Azonban mindenkinek van egy sorsa, amit bejár. Nem kell utánozni senkit és nem is érdemes. Egyediek vagyunk és különbözőképpen alakul a sorsunk.

Éljük az életünket a képességeinkhez mérten, képezzük magunkat, tanuljunk olyan dolgokat, amit nem tudunk és higgyük el, hogy minden úgy van jól, ahogy van!
A türelmetlenség sok hibát szülhet, az elhamarkodott döntéseket nehéz helyre hozni, épp ezért érdemes kivárni az értékeset! Az értéktelen vagy nem hozzád való nem boldogító, hidd el! Nem kéne fél megoldásokkal megelégedned!

Nem vagy rossz, csak mert nincs társad, nem vagy számkivetett sem.  Még nincs itt számodra az idő, mert még magadban kell jól ellened. Nagyon lényeges, hogy mindig legyünk vagy próbáljunk meg jól lenni. Bármilyen helyzet is adódik, azt fogjuk fel tesztnek, amin át kell menni és ne sajnálkozzunk, hanem hozzuk ki a helyzetből a legtöbbet. Az az igazság,hogy az élethez kell némi szerencse, de leginkább minden rajtunk múlik! Nem háríthatjuk másra a problémákat és a csalódásokat. Amit meg kell tanulnunk azt meg kell és nem lehet alóla kibújni és megkönnyíteni a dolgunkat. Néha bizony szenvedni kell. Ha akarjuk ha nem, de így van. Mindannyian szeretnénk megúszni a dolgokat, megkönnyíteni a saját életünket, de nem érdemes. Isten úgy is benyújtja egyszer a számlát, szóval jobb, ha magunk teszünk lépéseket önszántunkból.  

Azért merem ezeket írni, mert nem lehetetlen. Sok példa van arra, hogy nem kell megőrülni és állandóan zizegni csak mert nincs még társad. Én sem huszon évesen találtam meg a társam, de még csak nem is harminc évesen :) Ma már nem adnám oda semmiért az éveket, amiket tanulással töltöttem. És még mindig van mit, amit nem bánok, mert különben miért lennénk itt a földön? :) Nem túlélni kell az életet, hanem élni!
Ismerd meg magad, az embereket, a környezetedet. Ha nem csak egy fókusz lesz már, hanem kiterjeszted a figyelmedet másra is, akkor nagyon tartalmas életed lesz!

Élj vidáman és vedd magad körül a lelkedet építő és szépítő dolgokkal, hogy elégedett lehess magaddal és akkor mások is elégedettek lesznek veled!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése