2011. október 14., péntek

Az életed súlya ne legyen teher, csupán egy feladat.


"Nincs jobb, mint túl nagy fába vágni a fejszét, aztán mégis felaprítani a fát." Mark Burnett

Sokszor eszembe jut, hogy milyen hosszú út van mögöttem és milyen nehéz volt olykor. Aztán boldogság tölt el, mert megértettem egy ideje, hogy küzdelem és tanulás nélkül nem történnek velünk jó dolgok.

Sokan vágyunk arra, hogy minden az ölünkbe hulljon és könnyed, probléma mentes legyen az életünk. :) Na igen, ez könnyű lenne, de vajon mi értelme akkor az életünknek? Küzdelem és fáradság nélkül nem értékelnénk semmit, mert mi emberek nagyon hamar természetesnek veszünk minden jót. 

Nekem nehéz volt a gyerekkorom és ezért a felnőtté válás sem volt zökkenő mentes, de minden, ami nehezítette az életemet, ma áldássá vált. Meg kell értenünk, hogy nem történnek a változások pillanatok alatt és nem lehet energia és odaadás nélkül eredményt elvárni.

Ki adhat neked bármit is, miért tenné, ha te magadért nem vagy hajlandó küzdeni?! Ha egy kitűzött célért nem akarsz tenni? Lehet, hogy reménytelennek látszik és az is lehet, hogy több idő kell, mint hitted az eredményhez, de ha feladod, biztosan tudhatod, hogy nem lesz meg a várt siker. Ha viszont megcsináltad és nem voltál türelmetlen és lusta, akkor jutalom vár.

A jutalom pedig az életed, a boldogságod!

Energiabefektetés nélkül nem lehet megúszni. Persze, hogy kinek mit kell megfeljődnie és honnan jött, merre tart, az változó lehet. Az azonban fontos, hogy tudjuk, a nagyon nagy nehézség és szenvedés valamiért van és abból ha tanulunk és végig járjuk az utat, akkor siker lesz. Sikeres, nagy emberek mögött is rengeteg akadály dőlt le, amíg eljutottak oda, ahol tartanak. Egy élsportoló is évekig edz és rengeteget dolgozik, mire valamit elér. Pici gyermekként is évekig tanultunk mindent, mire önállóak lettünk. Egy festőművész is kis kockák rajzolásával kezdi és mestermű lesz mire megtanulja az ecsetet helyesen használni. Sok-sok vázlat után készül el a remekmű!
Lehet irigyelni mások életét, de nem érdemes, ugyanis nem tudjuk, hogy mennyi munka áll mögötte. Mit kellett azért tennie? Ha csak magamra gondolok, néha látom az embereken, hogy azt hiszik nekem biztos mindig könnyű volt és nem kellett szenvednem. Ez csupán azért lehet, mert kaptam Istentől egy nagy adag erőt és kitartást az élethez, ezért nem tört meg könnyen semmi. Nem látszott rajtam, amikor épp rám zúdult elemi erővel a probléma-hegy. Persze én tudom, hogy sokszor sírtam és voltam gyenge, de nem szerettem ha sajnálnak, ezért kevesen tudták, hogy épp milyen nehéz, de attól még nehéz volt és én is szenvedtem.

Ne essünk önsajnálatba és ne nyalogassuk sokáig a sebeket, mert begyógyul az anélkül is. Szükségtelen másra hárítani a problémát és az sem segít, ha Istenhez könyörgünk csupán. Te vedd kezedbe az életed és utána lesz segítség is.

Van egy tanmese: amikor hajótörést szenvednek az emberek és beleesnek a vízbe, az egyik elkezd úszni a másik pedig Istenhez imádkozik. Vajon melyik éli túl a szerencsétlenséget? Nem kérdés, hogy aki tesz valamit, annak van esélye. Ha nehéz, nem baj. Ha gyötrelmes, nem baj. Ha sok idő telt el, nem baj. Csak akkor van baj, ha nem hiszel a sikerben és feladod. Ha türelmetlenül követeled a jobb sorsod és nem veszed észre, hogy leginkább rajtad múlik.


Hozzuk magunkat jobb sorsba! Járjunk Isten kedvében, vegyük magunkat jól szemügyre és nézzük meg hol a probléma. Kezdjük el az önmagunk csiszolását és a nehéz helyzetek megoldását. Probléma mindig lesz, hibánk is marad bőven, ezért nem leszünk soha tétlenek :) Mindig lesz elég dolgunk, de egyre könnyebb és könnyebb, ha leküzdjük azokat.

Ha gondtalan életre vágysz, akkor illúzióban élsz és boldogtalan leszel, mert csalódni fogsz. Nem létezik ilyen. Viszont, hogy egy problémához hogyan állsz hozzá és mennyire vagy elszánt, az rajtad múlik.  Nem a nehézség határoz meg hanem az, hogy mit kezdesz vele. Nem baj, ha nehéz, csak csináld és az eredmény meg fog jönni.

Terelgesd az életedet és meglátod, hogy nem sodródni fogsz, hanem egy tudatos és boldog ember leszel, aki tudja, hogy ki ő valójában és mit akar."A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt." Dan MillmanNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése