2011. október 19., szerda

Legyél Te életed történetének írója


Azt hiszem nem tudom eléggé hangsúlyozni a döntéseink fontosságát és annak súlyát.

Sokat írtam már arról, hogy mennyire fontos egy párkapcsolat eleje. Az az időszak, amikor lehet, hogy a szerelem épp a legnagyobb, őrült nagy a vonzódás épp ezért nem látunk tisztán.  Nem lehet csupán szenvedélyre alapozni, mint ahogy arra sem lehet, hogy épp mi a kézenfekvő megoldás. 


Látok sokféle elrontott életet rossz döntések miatt.

Ami fontos és nagyon nehéz is egyben: a gyerekkor feldolgozása. Sok ember nem kapta meg a megfelelő nevelést, törődést és szeretetet.  Nem volt ideális a hangulat és a minta, amiből lehet építkezni. Épp ezért a tudatlanságból elkövetett hibák nagyon nehezen megoldhatók utólag.

A másik nagy tévedés, amikor azt hisszük, ha belemenekülünk az otthoni légkör miatt egy házasságba vagy kapcsolatba, az megoldás. Sajnos ez még csak rontja a helyzetet, hiszen nagyjából pont olyan hibákat fogunk elkövetni, mint a szüleink.


Mi a teendő? Hogyan tudom megvédeni magam a nagy és sokszor nehezen visszafordítható tévedésektől? Ha figyelsz és tanulsz a szüleid hibáiból. Akkor, ha nem az önsajnálat a legfőbb elfoglaltságod, hanem a helyzet felismerése és annak feldolgozása később pedig kivédése :)

Ugye milyen egyszerű? :) Nincs más dolgunk, mint a hátrányt előnnyé kovácsolni türelmesen, tudva azt, hogy ez nem fog 1 nap alatt bekövetkezni, de a szándék ez és a cél a legfontosabb. Szebb, értékesebb és tartalmasabb élet felé visz majd!

A nehéz sors erőt ad és akaratot növel. A csalódások pedig tapasztalattal bővítik az életedet, a sebek pedig emlékeztetnek a hibákra. Semmit sem kell szégyellni és megbánni, megtörtént, hát megtörtént. Menjünk tovább nagy hittel és lelkesedéssel.

Amikor jön egy ember és azt érzed, hogy ő az igazi, akkor mindenképp figyelmesnek kell lenni és a legapróbb jeleknek is nagy figyelmet tulajdonítani. Nem az a prioritás, hogy sürgősen meg kell oldani az életemet, mert a nyakamban van annak a súlya, hanem egy boldog élet a fontos! Ha menekülsz, akkor hibázol. Ne menekülj, hanem fordulj szembe a problémával és nézz vele szembe. Küzdd le és utána fordíts neki hátat és hagyd ott.

Menekülni nem lehet egy életen át, mert utolér a gond ha akarod, ha nem. 

Fordulj meg és állhatatosan kezd el megoldani! Ez fontos, hiszen az erő megvan csak legtöbbször a könnyebb megoldást válasszuk, ami csak látszólag könnyebb, hiszen hosszú távon sokkal nehezebb lesz. Elodázni és tetézni a bajt butaság és sok gondot zúdít ránk.

Kinek szükséges és erőszakos társ, kinek kell egy léha ember, egy korai nem kívánt terhesség, ne adj Isten egy abortusz? Minek halmozzuk a problémát, ha azt csökkenteni is lehet majd később teljesen kiiktatni?! 

Rajtunk múlik és azon, hogy mennyire vagyunk nyitottak és befogadók a jóra. Érzékenyen kell kezelni a problémát, de határozottan is egyben. Egy párkapcsolat, házasság kihat egész életünkre és felelősségteljes döntés. Nem érdemes "sebesülten" és gondterhelten belemenni egy közös életbe, mert nem tudjuk azt adni és fogadni, amit egyébként - egészséges lélekkel- tudnánk. 

Érezd magadban az erőt, ami kell az élethez, mert nem minden perce vidám és könnyed.  Nincs olyan akadály, ami legyőzhetetlen!

 "Amikor táncolsz nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, amíg odaérsz"Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése