2011. október 18., kedd

Nagytakarítás kívül-belül


"A tisztaság fél egészség", így szól a közmondás. Azt gondolom nagyon fontos, hogy mennyire vagyunk tiszták, úgy a környezetünkre mint a lelkünkre nézve is. Sok szennyeződés van a világban, ami betolakszik minden kis résen és beterít mindent. Poros, bűzös a város, de nem csak erre gondolok. Ezt hamar meg lehet szüntetni és meg is kell egy alapos takarítással. Azonban mi van az elménk és a szívünk tisztaságával? Finom szinten sajnos oda is beférkőzik sok odanem illő dolog, ami csak zavart okoz.


Szelektálni kell, hogy mi az, ami építő jelleggel hat ránk és mi az, ami csak összezavar. Én már régóta nem nézek Tv-t és egyáltalán nem hinném, hogy lemaradok valamiről. Ahogy azt sem hiszem, hogy az újságban feltétlenül a baltás gyilkosokról szóló cikkekkel kell kezdenem a napot. Szívesebben hallgatom a madarak szárnyának suhogását vagy a szél hangját és kortyolgatom a teám egy szép zenére, olvasok pár sort egy kedvenc könyvemből, mint lehangoló híreket hallgassak.

Vigyázzunk, hogy mit engedünk be a lelkünkbe, mert sokszor jobban összezavarja az elménket, mint azt hinnénk. Ha igényes vagy az otthonodra és a külsődre, akkor a szíved tisztasága is élvezzen prioritást, mert az határozza meg az életed. Nem a külső és a felszín számít csupán, hanem a szív és a lélek.

Ha pozitívan gondolkodsz és megpróbálod a lelkesítő és építő dolgokat magad köré fonni, akkor az életed is sokkal szebb lesz. Légy tiszta szívű és tiszta fejű. 

Ha rend van körülötted, tisztaság és rendszer, akkor könnyebben tudsz a fejedben is rendet tenni meglátod, mert a zűrzavar csak meggátol a tisztánlátásban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése