2011. november 23., szerda

Létezik, hidd el!


Csak az a férfi tud irányítani, aki képes hagyni is, hogy alkalomadtán irányítsák. Azt a férfit lehet szeretni, aki tud szeretni. Az a férfi ismeri a női lelket, aki magát is ismeri. Az tud kérni, aki adni is képes.

Kiről mondjuk azt, hogy ért a nőkhöz?

Nem arról, aki lekezeli és öntelten zsarnokoskodik felettük, kihasználja őket, mert azt hiszi, hogy a nők másodrendűek. Nem is arról, aki nem látja be, hogy mindkét nemben ott lapul a nő és a férfi principium egyaránt.

Arról, aki érzékeny és érdeklődő irántad. Figyel és törődik, mert magát látja benned. Ugyanis amilyen egy nő a férfi mellett, olyan az a férfi. Az irányítás azt jelenti: - Gyere utánam, mert én tudom az utat és segítek Neked. Vezetlek és ha elfáradsz támaszod leszek. Nem zsarnokoskodást és gőgös parancsolgatást jelent és nem is kihasználását a nőnek. A férfi ereje a lelkében van, nem pedig az izmaiban. 

Akkor lesz jó egy párkapcsolat, ha olyan férfi van mellettünk, aki tisztában van a kötelességeivel és képességeivel. Aki nem fél, azonban képes érzékenyen viselkedni, mert ha egy nővel él együtt, akkor tudja, hogy milyen a megfelelő hozzáállás. Ismeri a nőket, mert érdekli és figyeli a lelküket. 


Egyetlen nőt sem hallottam még, aki a szélhámos és megbízhatatlan, erőszakos és önző embert álmodott volna meg magának. Nem lehet szeretni olyan embert, akiben nincs tisztelet és igényesség önmagával szemben. Aki csak elvárásokkal él, de ha tenni, adni kell, akkor kihátrál. Kényelmes csak kapni, de milyen jellemre vall az? Ne arra törekedjenek a férfiak, hogy 15percig, fél évig szeressék őket, hanem egy életen át. Ehhez kell az erő és nem az erőszak, ehhez kell a tartás és nem a gőg, ehhez kell a nyitottság és nem pedig a sunyiság. Ne karikatúrája legyél a férfinak, hanem a tiszta rajzolata.


Szerencsére vannak még olyan férfiak, akik nem lenéznek egy nőre, hanem fel. Akiknek a pillantásában a szeretet van és tisztelet. Annak ellenére tud így nézni Rád, hogy látja a hibáidat, gyengeségeidet. Esetleg a démonaidat, akikkel küzdesz olykor. Elfogad a hibáiddal együtt és szeret!

Keresd meg a méltó párod, olyan férfi személyében, aki büszke Rád és akire Te is büszke lehetsz.


2 megjegyzés:

 1. Szia !

  Hát mit is mondhatnék !
  Nagyon jól megfogalmaztál mindent !
  Üdv
  Felicia-D.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Felicia-D!

  Igyekeztem a lényeget megfogni és ha ez sikerült, akkor örülök!

  Marianna

  VálaszTörlés