2011. november 17., csütörtök

Honnan érkezik az üzenet?

Tanulni bárkitől lehet. Persze elég dölyfösek vagyunk olykor és azt hisszük, hogy mi mindent tudunk, nekünk ne mondja meg senki. Aztán amikor beláttuk, hogy nem hogy mindent nem tudunk, de inkább olyan keveset, hogy az szégyen, akkor kezdjük elfogadni a tanácsot. Igen ám, de még akkor is válogatunk. 

Nekem ő ne mondja meg, mert nem elég hiteles. Majd én kiválasztom, hogy kitől hallgatok meg jó tanácsot.

Ez részeben helyes, azonban az a jó hírem, hogy bárki segíthet és mutathat utat a változásodhoz. Az utcán lévő hajléktalan ember is, egy gyerek is és egy csirkefogó is :) Lehet, hogy palackpostán várjuk az üzenetet, de nem valószínű, hogy megérkezik abban a formában tuti életvezetési tanács.

 Mindenkin keresztül tud üzenni Isten nekünk, épp amikor szükségünk van rá. Érdemes nyitott füllel, szemmel és szívvel élnünk ugyanis a pillanatok nagyon sok információt és tudást adhatnak és adnak is. Ha figyelmesek vagyunk, akkor gyakorlatilag minden hordoz üzenetet és nem szabad gőgösen azt hinnünk, hogy mi már ott tartunk, hogy akárkire nem hallgatunk.
Nagyon sokat tudsz és lehet, hogy sok az élettapasztalatod, de nem tudsz mindent és nem fogsz hiba nélkül élni. A hibákat pedig néha nagyon nehéz javítani, mert ahhoz figyelmesnek kell lenni és belátónak egyben.

Amikor az alázatról írtam régebben, akkor nem a megalázkodásra gondoltam, hanem embertársainkhoz és az élethez való viszonyunkra. Alázattal hallgatni egy jó tanácsot, kapjuk azt bárkitől és tudni, hogy az nekünk szól.

Ahhoz, hogy változtatni tudjunk az életünkön, belátónak kell lennünk. El kell fogadni, hogy nem jól vezettük az életünket és erről mi tehetünk. 

Nem más, csakis mi! Épp ezért mi is tudjuk rendbe hozni, de ehhez fel kell ismerni a hibánkat. Aztán pedig tenni, amit kell még akkor is, ha nagyon nehéz és sok lemondással és esetleg zűrzavarral jár egy ideig.

A reform, a változtatás felfordulással jár az elején, ahogy a tatarozása egy lakásnak is. Tudod, hogy selejtezni kell, szét kell pakolni és mindent át kell takarítani, festeni és csiszolni ahhoz, hogy szebb legyen az otthonod. Az elavultat kidobni és az újat behozni. Persze időt kell hagynunk magunknak ahhoz, hogy megszokjuk az újat és néha nem könnyű, de a végeredmény miatt megéri.


A lelkünk erős és sokat kibír. Bízzunk magunkban és vegyük magunkat körül olyan emberekkel, akikre felnézünk és adunk a véleményére, de ne felejtsük el, hogy Isten bárkin keresztül üzenhet! 

Hallgassuk meg az embereket magunk körül és kérjünk tanácsot, ha elakadtunk, mert nem tudunk mindent egyedül elvégezni. Nem vagy egyedül és nem kell benne ragadnod a problémában.Akarj segíteni magadon és akkor megkapsz minden eszközt ahhoz, hogy sikeresebb és boldogabb légy.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése