2011. november 13., vasárnap

Következetesen

A következetességet azt hiszem elég  nehéz megvalósítani, mert nagy önuralom és elhatározás kell hozzá. Tudni kell azt is, hogy mit akarunk elérni és az addig vezető utat is jó alaposan végig kell gondolni, hiszen csak akkor vagyunk hatékonyak, ha elszántak vagyunk és kitartóak. De ha nem ismered teljesen az utat és kockáztatnod kell, akkor is megéri, hiszen változni fog a helyzet egy jobb irányba.Kell ezt gyakorolni a gyerek nevelésben, a párkapcsolatban, munkahelyen, egy háziállat nevelésénél és rengeteg helyen az életben. Ha nem vagyunk következetesek, akkor nem tudjuk elérni, amit szeretnénk vagy csak sokkal hosszabb idő alatt.
Amikor a gyerek rosszalkodik vagy hisztizik -bármilyen édesen is csinálja - az helytelen és nevelgetni, terelgetni kell. Ezt bizony néha nehéz, hiszen szigorúan és határozottan kell fellépni mindaddig, amíg nem érti meg, hogy mit hibázott. Hasonlóképpen kell egy  párkapcsolatban is viselkedni, mert ha valamit szeretnénk elérni és véghez vinni, akkor nem lehet következetlenül viselkedni. Ha tudjuk, hogy helyes az elvárásunk és biztosak vagyunk magunkban, akkor nem szabad engedni abból és bármilyen küzdelmes és nehéz olykor, végig kell csinálni. 
 
A nőknek természetesen ez nehezebben megy, hiszen szentimentálisabbak vagyunk, hamarabb megesik a szívünk valakin és engedékenyebbek leszünk. Az első apró jelre, változásra már engedünk is a szigorból és csak később látjuk, hogy korai volt még örülni. Az életünk minden területén fontos az önbizalom és tartás, mert különben könnyen el lehet téríteni a jó útról. Meg kell erősödni és szeretni magunkat annyira, hogy nem hagyjuk befolyásolni magunkat, pláne ha az nem a legmegfelelőbb számunkra. Nem válhatunk mások áldozatává gyengeségből és félelemből, mert ezt megérzik és sajnos ki is használják.

Vigyázzunk magunkra egy párkapcsolatban is, mert a hiszékenységet és gyengeséget könnyen meglovagolhatják és nehéz visszafordítani. 
 
Nem lehet minden ígérgetésnek bedőlni, hanem utána kell járni, hogy valóban megtörtént-e, amit el szerettünk volna érni. Azonban azt tudni kell, hogy csak az tud következetes lenni, aki a saját életét is megfelelően vezeti.  Aki kontrollált önmagán is és megpróbál alkalmazkodni, figyelve a körülötte lévők igényeit. Csak akkor várhatunk el másoktól változtatást, ha magunk is képesek vagyunk erre. Amikor szigoróságot gyakorlunk mások felett, akkor bizony önmagunkat is figyelni kell. Vajon mi mindent megteszünk, hogy jó legyen? Mi abban korrektek vagyunk, amik másoktól kérünk? Nagyon figyelnünk kell arra, hogy ne legyünk igazságtalanok és önzőek, mert hitelünket vesztjük. Csak olyat illik kérni, amit mi is gond nélkül meg tudunk adni vagy legalábbis hasonlót. 
 
A gyerek nevelésében is azt gondolom az a lényeg, ahogyan mi viselkedünk, hiszen az a minta. A szavak és kérések mit sem érnek példamutatás nélkül. Egy párkapcsolatban is így van ez. Ha nem vagy elégedett, először nézd meg, te mit tettél rosszul Talán túl sokáig tűrtél és nem voltál elég erélyes? Talán nem álltál ki magadért az első perctől és elmérgesedett a helyzet? Soha sem késő, soha!  Nincs olyan, hogy már mindegy! Semmi sem menthetetlen csak tehetetlen. Szóval, ha elkezded a változtatást és kitartasz a véleményed mellett és következetes vagy- bármilyen kockázatos is-, akkor lesz eredmény. Igen, néha kockázatos, hiszen drasztikus a váltás. Az eddig csak tűrő nőből egyszer csak egy magáért kiálló, erős nő lesz, aki nem hagyja magát

Nem hagyhatjuk magunkat az élet különböző területein. Legyen az gyerek-szülő kapcsolat, vagy főnök-beosztott bármi, nem szabad az áldozat szerepébe bújni és sajnálni magunkat, tehetetlenül. 
 
Ha adunk, akkor kérhetünk is, de csak akkor!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése