2011. november 18., péntek

Energiavámpír

Ma oly divatosak a vámpíros filmek, valamiért sokan szeretik. Én most inkább az energiavámpírokról írnék.

Azokról az emberekről, akik mások energia szintjét megcsapolva "boldogan" élnek, körülötte meg hullanak az emberek. Természetesen képletesen mondom ezt, de gyakorlatilag legyengítik a környezetüket.

Honnan tudjuk, hogy ezzel van dolgunk? Az első benyomás is árulkodó, de az még félrevezető lehet. Az első benyomásod, hogy furcsa a viselkedése. Nyájas, de inkább nyájaskodó. Olyan, mintha figyelmes és kedves lenne veled, de ha alaposan megnézed, akkor inkább ravasz. Kizárólag önmagával törődik és nem igazán tesz semmit sem önzetlenül. Sokat panaszkodik és támogatást vár tőled.

Később, amikor már becsalogatott a kedvességével a hálójába, nem hagy teret neked és állandóan foglalkoztat. Kikéri a véleményed, de nem azért hogy megfogadja, hanem azért, hogy elmondhassa a sajátját. Szinte állandóan a társaságodban akar lenni, nem hagy teret neked, szinte megfojt.  
Amikor először volt dolgom ilyen emberrel, akkor talán még kedveltem is, de nagyon rövid idő alatt kezdtem rosszul érezni magam a társaságában, pedig okos volt és kedves. Mégis olyan rezgéseket adott le felém, ami gyengített és később lebetegített.

Több olyan esetet hallottam már, hogy - legyen az társ vagy csak lakótárs, haver vagy rokon - egyre rosszabbul érzi magát mellette és nem tudja mitől. Nem megy semmi, kedvtelen és sikertelen. Minden olyan, mintha nem tudná irányítani az életét.

Ez a lényeg! Az energia vámpírok a te energiádból táplálkoznak és nem törődnek veled. Ahelyett, hogy magukon dolgoznának és változtatnának a viselkedésükön, a kényelmesebb módszerrel élnek, lopják az életenergiádat. 

A megoldás egyszerű: ha érzed, hogy nem vagy jól valaki mellett, ha kényszeredett a beszélgetés és erőszakosak veled, akkor menni kell. Nem szabad olyan ember mellett élni vagy beszélgetni, aki nincs tekintettel rád. Nehéz, amikor mondjuk a kollégád az vagy épp a főnököd. Nem tudod elhatárolni magad tőle teljesen, de valamennyire igen. Zárd a lehető legrövidebbre a beszélgetést és légy kicsit önző. Nem kell olyan ember melléd, aki negatív és visszahúzó.  Törődj magaddal és figyeld a belső hangod, a lelked jelzi, hogy mi jó neked. Feleslegesen nem kell beszédbe elegyedni és főleg nem barátkozni vagy együtt élni olyan emberrel, aki nem ad csak elvesz tőled.

Mindannyiunknak vannak nehezebb periódusai az életének, amikor gyengébbek vagyunk és kiszolgáltatottabbak. Ilyenkor főként vigyázni kell, hogy kit engedünk magunk mellé, mert a hiány pótlása figyelmetlenné tehet. Könnyen becsaphatóak lehetünk, amikor nem vagyunk stabilak. Ilyenkor olyan férfit is magunk mellé engedünk, aki nem fog segíteni inkább hátráltat majd. Ha gyenge vagy és sebezhető, akkor légy a legóvatosabb, mert kihasználhatóvá válsz.

Az energia nagy kincs. Mindenhez kell ebben az életben, nem is kevés. Vigyázzunk rá és ha lehet annak adjunk, aki megérdemli és nem él vissza vele, hanem visszacsatolja feléd.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése