2011. november 22., kedd

Játszd el ...

"Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól."
Regina Brett

Néha a felnőttek elrontják...

Megfosztanak sok gyereket a felhőtlen és gondtalan évektől, de valószínű nekik sem lehetett túl fényes. Amikor félelemmel telik a gyermekkor vagy nagyon zaklatott, akkor nincs élmény, amire gondolhatnánk. Nincs olyan kapaszkodó, amibe lehet fogódzkodni, amikor szükségét érzed. A családi gyökerek nagyon meghatározóak és nyomot hagynak a lelkünkben egy életre. Akkorát, amekkorát Te akarod, hogy hagyjon.

Nem szabad sokáig hurcolni a sérüléseket, még ha néha azt is gondoljuk, hogy soha sem gyógyul. Meggyógyul, de ehhez kell önuralom és hit. El kell hinni, hogy átmeneti és tanító szándékú volt az az időszak. Hogy meddig tart, azt Te döntöd el!
Ha elkezdjük sokáig sajnálni magunkat és nem teszünk valamit, akkor nem tudunk egészséges emberré válni, márpedig nem maradhatunk sebzett és gyengécske emberkék. Pláne, ha egy csodálatos férfit szeretnénk magunk mellé. Csak két egészséges, stabil ember alkothat meg egy kerek és harmonikus párkapcsolatot. Egy egészet.

Természetesen soha nem tudunk maradéktalanul megszabadulni a gyerekkori sérelmektől, mindig lesz valami apró heg, ami még bezavar egy adott szituációban, de a törekvés legyen meg. Ha Isten azt adta, akkor annak ott helye volt és érdemes a legjobbat kihozni a helyzetből, még akkor is ha igazságtalannak érezzük. Nyilván nem az, csak mi nem látjuk át az egészet, mert túl elfogultak vagyunk. Nincs rálátásunk magunkra. 


Megszoktuk, hogy kifelé nézünk, kint keressük a problémát, de ez nem helyes. A probléma és a megoldás belül van csak nehéz meglátni. Nehéz, mert saját magunkat nem tudjuk olyan könnyen szemügyre venni. 

" Nem az vagy, aki belenéz a tükörbe, hanem az, aki visszanéz Rád"

A módszer pedig nagyon egyszerű: Szeresd meg magad és ne hibáztasd mindenért. Nem vagy sikeres még, nincs gyereked és párod sem, nincs önbizalmad és gátlásos vagy? Nem tudsz társaságban feloldódni, mert úgy érzed kevesebb vagy mindenkinél? A külsőddel van bajod és gátlásossá tesz? Értem és tudom, hogy nehéz, de...


Meg kell próbálni mindent, hogy oldódj és egésszé válj! Ha a gyerekkorod nem volt jó, akkor csinálj magadnak egy újat! Játssz és nevess, olvass mesét és vedd magad körül vidám és melegséget adó dolgokkal. Töltsd meg az életedet mindazzal, amire vágytál és nem kaptad meg. Vegyél nyalókát és menj el a vidámparkba. Mindegy csak élvezd az életet  és készülj arra, hogy ha egyszer neked lesz babád, akkor mi mindent fogsz vele játszani és hogyan fogod szeretni.

Szeresd meg magad és fogadd el a szüleid tévedéseit is. Megtörtént, túl vagy rajta és van lehetőséged a jobbra és másra. Vedd akkor a kezedbe az irányítást és vezesd az életedet arra, amerre Te akarod, de vigyázz, hogy ne kelljen csalódnod magadban!

Nincs annál rosszabb, amikor önmagában kell csalódnia az embernek, hiszen akkor már nincs kit hibáztatni. Azonban rendbe lehet hozni mindent, van esély van erőd is. Tedd meg játszva és maradj gyerek örökké. Olyan gyerek, aki azért tudja, hogy mikor van ideje a játéknak és mikor a felelősségteljes viselkedésnek.

Nem lehet akármit megtenni csak mert épp megteheted. Mindennek van következménye. Légy boldog és tegyél másokat is azzá!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése