2011. november 14., hétfő

Ajándék
Hozzuk magunkat hangulatba!

Ezen azt értem,hogy a Karácsony közeledtével mintha az emberek kezdenének átlényegülni.
Kicsit szentimentálisabbak, talán még figyelmesebbek is lesznek és több gondosság jut mindenkinek. Az üzletek hamarosan megtelnek rohangáló emberekkel, akik ajándékot válogatnak szeretteiknek. Minden csillog és csábítóan mesés,vonzó a sok csecsebecse.

Szeretem az ünnepeket, de az az igazság, hogy nekem már régóta nincs különbség egy hétköznap és egy Karácsony között. Talán csak annyiban, hogy több az arany dísz a lakásban és kis rénszarvas figura ül a komódon.

Az én életem motorja a szeretet, így aztán minden nap egy lehetőség a szeretet kimutatására. Minden percben arra gondolok, hogy ez is egy pillanat, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni,hiszen miért ne épp most tegyek valamit a páromért,a körülöttem lévő emberekért? Miért kéne ezzel várnom 1 évet? Miért hagynám elszaladni a napokat, csak mert most nem "Ünnep" van és nem kötelező?

Minden nap számít! Ez a pillanat is! Nincs hétköznap és ünnepnap csak a munkahelyen :),mert akkor pihenni lehet, azonban a szeretet és figyelmesség kimutatásában nincs szabadság.

Nem hinném,hogy hiteles az az "Ünnep"-i hangulat, amit veszekedés vagy  épp sivárság előzött meg, Mit ér 2-3 nap, ha előtte nem volt meg a harmónia és a bensőségesség?
Azonban, ha merjük vállalni az érzéseinket és merünk odaadóak lenni akkor, amikor épp  látszólag semmi okunk rá, akkor leszünk boldogok. A szeretet és a lélek tiszta megnyilvánulása nem ismer különbséget hétköznap, hétvége között, ünnep és nem ünnep között.

A Karácsony egy gyönyörű ünnep és én nagyon szeretem az azzal járó készülődést,mert még nagyobb elánnal vethetem bele magam az adás örömébe.
Ne elcsépelt mondat legyen csupán, hanem lélekkel teli érzés, hogy "Minden nap egy ajándék" és ha ez így van, akkor köszönjük meg és legyünk hálásak érte.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése