2011. november 25., péntek

Békés együttélés önmagunkkal


Amikor azt mondják nekünk vagy azt olvassuk, hogy szeresd magad, akkor nem biztos, hogy mindenki tudja mit is jelent ez.

Hogyan szerethetné magát valaki, akit esetleg a szülei sem szerettek feltétel nélkül? Hogyan szeressük magunkat, ha nem vagyunk olyan okosak, mint Madame Curie és nem vagyunk olyan szépek, mint egy királykisasszony? Hogyan szeressük magunkat, ha nem szeretett még egy férfi sem?
Úgy, hogy nem függsz senkitől és semmitől. Megnézed magad a tükörben és tudod, hogy ez a test átmeneti. Viszont a lelked örök.
Ha megpróbálsz az örök természetedre koncentrálni, az állítólagos nagy problémák rögtön összezsugorodnak. Persze tudom, hogy a testünktől sem tudjuk magunkat teljesen elvonatkoztatni és törődnünk kell vele. Vedd szemügyre a testedet is és ha valami nem tetszik próbáld meg elfogadni! Meg kell szeretned a hibáit is, hiszen ezt kaptad és nem véletlenül. Mi az üzenete, mit jelenthet?

Akkor tudod szeretni magad, ha elfogadod az esendőségeidet és megbocsátod azt magadnak. Hibáztál és fogsz is, de nem baj, mert legközelebb már nem követed el. Tanulunk mindannyian, követünk el ballépéseket. Nem baj, hogy nem megy minden azonnal, de ne add fel!
 

Válj jobbá, egésszé és egészségesebbé!

Nem tud senki sem meggyógyítani minket, ha mi nem akarjuk. A lelkünk hordoz sebeket és bár láthatatlan, el is rejthetjük mások elöl, de amikor egyedül vagy, kiderül milyen vagy.

Merj egyedül lenni és darabokra szedni magad. Merj szembenézni a hibáiddal és a korlátaiddal és próbáld meg áttörni azokat. Csak próbáld meg! Egy lépés és még egy... Egyszer csak azt látod, hogy nem is olyan nehéz. Nem láttam még olyan nőt, akinek nincs valamilyen baja magával. Önsanyargatás és állandó megfelelési kényszer rabságában nem lehet felhőtlenül élni.
Egy igazi férfi nem a külsődért fog szeretni. A lelkedre koncentrálj és a tested csak utána következzen. Aki csak a testedért szeret, az nagyon csalódott lesz, hiszen a test állapota nem fenntartható. Öregszik, változik és nem lesz mindig olyan vonzó, ez biztos.
Az az ember, akinek ez a fókusz nem érti sajnos a lényeget. Illúzióban él és csalódás fogja érni. Törődj a külsőddel és ápold, vigyázz rá, de a lelkeddel még többet!

Ami a lelkedben zajlik, amit ott fejlődsz meg az lényeg, a többi átmeneti. Minden más elpusztul. Így aztán mi mással kéne foglalkoznunk, mint azzal ami Örök?!

Olyan emberekkel vedd magad körül, akik lelkesítenek és elfogadnak. Akiket te is szeretsz és tanulhatsz tőlük. Akiknek szívesen adsz és elfogadsz tőlük.

Ne csak másokat szeress, hanem önmagadat is, hiszen magaddal vagy a legtöbbet :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése