2011. november 9., szerda

Pontról - pontra

Nézd meg mennyire stabil a párkapcsolatod, házasságod. Mennyire erősek az alapok vagy épp egy kártyavár, ami bármelyik percben összeomolhat. Ha egyik pillére csupán a pénz és számítás, akkor mi lesz később, ha épp nem lesz pénz? Akkor is szeretni fogod? Ne áltasd magad, légy őszinte, hiszen az életed múlik rajta. Ha kell merj egyedül lenni, de egy rossz kapcsolatban semmiképp.Felsorolok pár, szerintem fontos alap pillért, amin állnia kell egy kapcsolatnak ahhoz, hogy ne omoljon össze.

1. Önismeret
Amennyire ismerjük önmagunkat, annyira fogjuk megismerni a társunkat is. Ha igényes vagy magadra, akkor arra is figyelni fogsz, hogy milyen a jellemed és mik a hibáid. Ha nem csapod be önmagadat és mered vizsgálni a hibáidat, akkor van esély a javításra is. A párodnak is lesznek hibái, de azt nem felnagyítani, hanem tompítani kell segítve őt annak legyőzésében, nagy szeretettel és empátiával. Nyíltan beszéljetek a hibákról és segítsétek egymást a megoldásukban.

2. Értékrend
Ha azonos az értékrendetek, nem lehet gond. Nem árt, ha hasonló neveltetésben volt részetek, hiszen a túl nagy társadalmi különbség problémás lehet később. Az azonos vallás gyakorlása is fontos. Ha hasonló véleményen vagytok a hitről, szeretetről és az élet valódi értelméről, akkor ez már stabilitást ad. Nagyon különböző ars poetica hol tud kapcsolódni?

3. Lelki hasonlóság
Ha szinte első perctől kezdve - aztán később még inkább - egymás helyett mondjátok ki a szavakat. Amikor az egyik elkezdi a másik pedig befejezi a mondatot. Ha képesek vagytok mindketten tenni a kapcsolat harmóniájáért és azon dolgoztok - sokszor háttérbe szorítva önmagadat - hogy a kapcsolat jobb legyen, akkor stabil alapokon álltok.

4. Minden körülmények között.
Ha jóban-rosszban is kitartasz és nem csak akkor, amikor minden rendben megy. Vannak nem várt nehézségek és olyan időszakok, amikor esetleg próbára tesz Isten. Mennyire vagy állhatatos és kitartó, önzetlen és segítő adott helyzetben.

5. Testi harmónia
Ez is egy sarkalatos pontja egy kapcsolatnak. Fontos az őszinteség természetesen, mert anélkül nagyon félrevezeted a párodat és magadat is. Az azonos vérmérséklet és igény harmóniája, hogy minkét fél számára öröm és boldogság legyen az együtt töltött idő.  Képesek legyetek olykor megújulni és fenntartani a vonzerőt évek múltán is. Azonban tudni kell, hogy nem összetartó erő és nem csupán erre épül egy kapcsolat. Tudjátok-e szeretni egymást majd akkor is, ha öregek vagytok és ráncosak, kevésbé kívánatosak?

6. Energia áramlás
Lehet, hogy a párod kevésbe energikus egy pillanatban, de ha te segíted őt a saját energiáddal, akkor újra harmónia lesz. Ne elszívjuk és lehúzzuk a másikat, hanem azon legyünk, hogy többet kapjon, mint amennyi épp van neki.

Segítsük egymást és legyünk nagyon türelmesek. Egy párkapcsolatnak csak akkor van értelme, ha minden pillanatban jól érzed magad benne és a társadon is ezt látod, maradéktalanul. Még akkor is, ha épp veszekedtetek. Akkor is kell szeretni a másikat és tudni kell megbocsátani, mérlegelve  a pozitív tulajdonságokat és megvizsgálva önmagunkat.

Közös játék egy párkapcsolat, a szabályait ti alakítjátok ki, de azokat be kell tartani. Közös és szép életet csak stabil alapokon lehet élni. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése