2012. október 5., péntek

Fényesség


Kicsit mindig meglepődök, amikor azt hallom, hogy minden olyan jól kezdődött és szép volt, de aztán jöttek a szürke hétköznapok. Ez meg hogy lehet? Hogy lehet színessé tenni úgy az ünnepnapokat, ha a "hétköznapok" pedig unalmasak és szürkék? Persze értem, hogy a taposómalom csak akkor jár, ha tapossuk, de ha másképp próbálunk hozzáállni, akkor minden megváltozik.

Rajtam múlik, hogy a napjaimat mennyire színezem ki, mennyire hagyom, hogy a boldogság fénye átjárja a lelkemet. A fény, ami ott van bennünk és nem kívülről kell várni a szikrát. Ott lapul mindannyiunkban csak meg kell találni a kapcsolót.
Lehet szomorkásan és unottan indítani a napot. Lehet panaszkodni és hibákat keresni a párunkban, magunkban és a világban. Azonban lehet ezt másképp is csinálni. Ébredés után egy mosoly, egy kedves szó és hála, hogy ilyen sok jóban van részed. A napunk épp olyan lesz, amilyenné tesszük. Lehet rosszabb bolygóállás és nehéz konstelláció, lehet borongós idő és rengeteg munka, de a hozzáállásunk a miénk és azon változtathatunk.

Miért is kéne nekünk szürke életet élnünk és csak arra a pár pihenőnapra vagy ünnepnapra várnunk? Ma, most, ez a pillanat is lehet varázsos és fényes, pezsgő és üdítő, ígéretes és káprázatos. Tedd a saját, a párod, a gyermeked és a barátaid, kollégáid és idegenek életét kellemessé és harmonikussá és meglátod mennyivel jobban fogod magad érezni te is.


Járja át a fénysugár minden percben a lelkedet és ezzel a fénnyel világítsd meg a szürke színeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése