2012. október 15., hétfő

Legyen veled jobb, mint nélküled


Vannak emberek, akik hallomásból tanulnak, vannak akik más kárán és vannak olyanok, akik saját bőrükön tapasztalják meg a  dolgokat. Sajnos megesik olyan is, aki semmiből sem tanul. Eldönthetjük, hogy mi milyenek vagyunk vagy hova fejlődtünk az évek alatt.

Én is voltam úgy, hogy senkire sem hallgattam csak a saját megérzéseim és vágyaim után mentem és bizony nem volt mindig szerencsés. Később pedig, amikor már elég seb keletkezett rajtam, akkor már jobban figyeltem az intő jeleket és a halk, de annál fontosabb tanításokat.

Nem szégyen az egónkat félre tenni és meghallgatni olyan ember véleményét esetleg tanácsát, aki jobban átlátja a számomra kusza életemet. Lehet, hogy nem is annyira kusza az, csak én gabalyodtam bele és a vergődés miatt még nagyobbá vált a káosz. Nem kell mindannyiunknak megélnünk olyan helyzeteket, amikről tudjuk, hogy ártalmas lesz és hátráltató. Elég, ha látod, hogy a drog vagy az alkohol rossz és elfogadod, hogy ezt te jobb, ha nem próbálod ki. Elhiszed, hogy nem jó és nem kell tapasztalás hozzá, elég amit látsz a világban erről.Azt szoktam mondani, hogy az a vágyam, hogy olyan emberek is jöjjenek hozzám, akiknek nincs semmi problémájuk, de hogy ne is legyen eljönnek megelőzés reményében. Sokkal több boldog embert látnék. Mindig lehet hova fejlődni és finomodni. Lesz, amit tudunk jól és lesz, amit kevésbé vagy egyáltalán viszont fontos, hogy elsajátítsuk.

Mennyivel nehezebb a problémát helyrehozni, mint megelőzni azt. Azt gondolom, hogy könnyebb volt nekem is fiatal koromban azt mondani, hogy én ilyen vagyok és kész, mint változnom és tenni ellene. Mindegy milyen típusba sorolod magad az biztos, hogy tudsz változni és fejlődni.


 A bölcs ember sem születik bölcsnek és a türelem sem olyan magától értetődő tulajdonság, de elérni mégis lehetséges. Tanuljuk meg látni magunkat a kívülálló szemével is , hogy ne teher és megoldandó probléma legyünk, hanem a legszebb ajándék. Legyen a célunk az, hogy olyan emberré váljunk, akikkel élvezetes az élet, aki mellett jobb, mint nélküle és akivel szívesen lennél te is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése