2012. október 3., szerda

Pár-Álom Álom-Pár


Sajnos elég sokszor hallom panaszként, hogy a párom nem hallgat meg, nem elég figyelmes és természetesnek veszi, amit adok. Ellenben ő minden apróságért dicséretet, figyelmet vár el tőlem. Ez elég nagy probléma és mindenképp meg kell oldani valamilyen formában, mert ez elégedetlenségre ad okot.

Először is, amikor párt választunk magunknak meg kell ismerni az illetőt. Mennyire komoly és felnőtt férfi ő. Milyen figyelmes és az elvárásai nem túl elrugaszkodottak-e. Mennyire szeret adni vagy csupán elvárni szeret, némi mosolyért cserébe vagy később még azt sem kapod meg.


Egy férfi mellett az élet lehet nagyon boldog és nyugodt és egy rémálom is. Rémes, ha figyelmetlen és trehány, rémes ha önző és öntelt. Legyen önbizalma, de érzékenysége is a finomságokra, a lélek rezdüléseire. A mai világban a legtöbb nő is dolgozik és nem is keveset épp ezért még ha a háztartás is rá hárul, joggal vár némi törődést és kényeztetést cserébe. 

Ha azt érzed, hogy nem kapsz elég figyelmet, akkor kérj és szólj még időben. Ne halogasd és ne gyűjtögesd magadban a sérelmeket, hanem rögtön szólj türelmesen és kedvesen, hogy ez bizony neked igényed. Egy férfi, ha szeret és törődik veled, ha figyel rád és fontos vagy neki megteszi, amit kérsz tőle.


De mi van, ha nem történik semmi? Nincs változás csak ígéret és ígéret örökösen. Nos, akkor azt gondolom el kell döntened, hogy az örök hiányosság árnyékában akarsz élni vagy kilépsz a méltatlan kapcsolatból. Nem tudunk mindent és vétkezünk mindannyian, de ha a párunk kér valamit és látjuk rajta, hogy bántja a viselkedésünk, akkor változtatnunk illik azon. Ha ez nem történik meg, akkor nem vagyunk fontosak.Tudom, hogy ez leírva egyszerű a lépés viszont nehéz, de mennyivel nehezebb lesz évekig abban élni, ami megalázó és sivár. Nem szabad megelégedünk félmegoldásokkal és olyan kompromisszumokat kötnünk, ami kényszerűségből jött létre.

Az életed olyan, amilyenné teszed. Szomorúság vagy öröm, sírás és kétségek vagy a nyugalom szigete lesz az otthonod. Én azt kívánom, hogy legyen békés és boldog, szeretettel teljes és vidám a párkapcsolatod. 


Mindannyian boldogságra vágyunk, ez a cél. Legyen hozzá az eszköz, a szeretet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése