2012. október 28., vasárnap

MegígértedÍgérni könnyű és sokan szeretnek is ígérgetni, de a megvalósítás hol marad? Hol van a tartalom és az energia, a megvalósítás, lemondás olykor, ami a beváltáshoz kell? Az ígéretet illik beváltani, mert a hiába való várakozás nagyon nagy csalódást okoz.

Emlékszem milyen sok mindent ígértek nekem is a szüleim, ha jól tanulok és bizony a kitűnő bizonyítvány ellenére sem mentünk el a Vidámparkba. Nem felejtem el és sajnos a mai napig komolyan veszem, ha valamit megígérnek nekem, de már nem esem szomorúságba, ha nem teljesül. Tudom, hogy nem mindenkitől várható el a szavahihetőség.Én azonban olyan társat szerettem volna magam mellé, akinek a szava hiteles, aki tudja mit beszél és nem csupán hatásvadász módjára szórja szét a szebbnél szebb ígéreteket. Olyan társat keress és válassz magad mellé, aki felelősségteljes és a tőle telhető legtöbbet szeretné neked megadni, mert boldoggá akar tenni. Tudja és érzi, hogy várod, mint egy gyerek a beváltott ígéretet. Ismeri és érzést, ami a várakozással telik el és nem akar csalódást okozni: - Hiába vártam ennyi ideig? 

A pillanat varázsa néha olyan bókokat és ígéreteket hoz ki emberekből, ami másnapra már el is száll. Hűséget ígértél és odaadást, szeretetet és figyelmességet, elkötelezettséget és támaszt? Akkor erre kell koncentrálnod és nem pedig egy másik elragadó és csábító pillanatnyi varázsra. Az illúzió és a szenvedély elsodorhat és ha nem vagyunk állhatatosak és tisztességesek, akkor magunkat is becsapjuk nem csak a másikat.

Ígérj olyat, amit meg is tudsz tartani és szeress annyira, amennyire csak a szíved engedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése