2012. október 31., szerda

Legyen szép a te világod


Sokat lehet hallani azt a bölcsességet, hogy ha azt szeretnéd, hogy megváltozzon a körülötted lévő világ, előbb te magad változz meg. Hogyan kell ezt érteni és vajon tényleg így van-e? Miért kéne nekem megváltoznom, amikor nem velem van a baj, hanem vele, vele meg vele....? Én panaszkodom nem rám van panasz, akkor hogyan kell ezt értenem?

A világ olyan amilyen, van benne sok jó és persze félelmetes dologok. Van benne kuszaság, sok csalás és hamis illúzió. Azonban van benne lehetőség is a jó és az érték felfedezésére. Lehet minden nap panaszkodni és van is miért. Kereshetjük a hibákat és garantáltan találunk is. Sírhatunk és görbülhet a szánk mindig, ha úgy akarunk a dolgokhoz állni, de lehet másképp is.

Lehet először önvizsgálatot tartani: - Miért vonzottam ezt be? Mit csináltam helytelenül, hogy ilyen helyzetbe kerültem és hogyan tudnám megváltoztatni magam, ami által a helyzetem is változna? Miben vagyok én a felelős? Mert ugye azt nem gondoljuk, hogy ártatlanok vagyunk és nem tehetünk semmiről?Talán csupán a naivságod és túlzott jó szándékod vezetett bajba, de ez is hiba. Talán nem vagy elég jó emberismerő, de akkor hallgass arra, aki az és tud segíteni. Talán csak nincs elég tapasztalatod és most kell ezt az iskolát kijárnod, persze ennek ez a lecke az ára. Talán mindent rosszul csináltál, de semmiképp be nem látnád, mert elég öntelt vagy ahhoz, hogy másban keresd a hibát és te szeretnéd megúszni a felelősséget.

Ahány nehéz helyzet, ahány panasz annyiféle élethelyzet, de egy mindegyikre igaz. Amilyen a lelkünk, ahol tartunk és amit megvalósítottunk olyan cselekmények és hangulatok fognak érni minket. Nem számít mit hibáztál, hisz mindenki hibázik. Én is és mások is, csak az számít, hogy hogyan oldod meg és mennyi időt akarsz ezzel eltölteni.

Bele kell ásni magunkat a személyiségünk legmélyére és onnan, a sötétből és reménytelenségből kell újra fényes és napos életet varázsolni. Kezd magaddal és meglátod minden változni fog. Ha te nem vagy elég nyitott a jóra és nem tudsz eléggé szeretni, ha nem vagy jó szándékú és segítő, akkor feléd sem fog eljutni a segítő és oldó energia.

Adjunk alkalmat és esélyt, adjunk szeretetet és odaadást, türelmet és kedvességet, hogy mi is visszakapjuk mindazt vagy legalábbis valamennyit belőle. A körülötted lévő világ változni fog, de csak akkor, ha te már befogadó vagy és elég tiszta lelkű ahhoz, hogy értékelni tudd a legapróbb szépséget és változást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése