2012. április 12., csütörtök

Megértés


Mi a legfontosabb, hogy fejlődni tudjunk és legyen értelme annak a sok szenvedésnek? Mikor tudunk a leghatékonyabban változtatni az életünkön?

Akkor, ha elfogadjuk azt, ami épp történik velünk. Akkor, amikor nem állunk majd ellen és nem akarunk önsorsrontóak lenni. Amikor minden olyan nagyon nehéz és fájdalmas, abból biztosan nagyon jó dolgokat lehet kihozni, mert különben miért történne mindaz velünk. Egészen biztos, hogy semmi történik hiába és mindennek van egy felsőbb elrendezése és komoly oka. 

Ne bagatellizáljunk el semmit és ne gondoljuk azt, hogy mi kivételek vagyunk. Egyetlen dolgunk van csupán: a megértés. Ha megértjük, hogy mindennek oka van és mindennek mi vagyunk a katalizátorai, akkor az egyenlő lesz az elfogadással. Vannak az életünkben hullámok, mélypontok és feladatok, amikhez nem nagyon van kedvünk, de ha megértjük, hogy ez szükséges és elkerülhetetlen, akkor szelíden az elfogadás állapotába kerülünk. Onnan pedig már közel van a gyógyulás és a változás. A lelkünk néha beteg és sokszor kitesszük mindenféle káros hatásnak, de meg is tudjuk gyógyítani azt.


Változni nem könnyű. Sok a rossz beidegződés és a felesleges megszokott gyakorlat, de ha megértjük az eseményekből a feladatot, akkor már nem is lesz olyan nehéz. Könnyítsük meg az életünket azzal, hogy figyeljük magunkat és próbáljunk meg mindig a legjobb belátásunk szerint cselekedni.

Mindig van segítség és senki sem marad az isteni gondviselés nélkül. Azonban el kell vonatkoztatnunk attól, hogy mi mit gondolunk a gondviselés kifejezés alatt. Amikor próbatétel van és kiképzés, az is gondviselés. A felkészítés és a tanítás is törődés és jó szándék. Nem szabad azt hinnünk, hogy ha negatív dolog történik velünk, akkor szerencsétlenek vagyunk, ha jó akkor pedig szerencsések. Mindent jóra lehet fordítani. Mindegy mi történik, az a fontos hogy hogyan viselkedsz, hogyan viszonyulsz hozzá.

Az érzés, a hangulat megmarad, de maga a probléma sokszor már rég elfelejtődött. Lelkesen és odaadással kell fordulni a saját életed minden mozzanatához és akkor meglátod milyen színesnek és tartalmasnak fogod érezni azt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése