2012. április 8., vasárnap

Nehéz, de megéri


A változás ha akarjuk ha nem, akkor is utolér minket. Kényszer hatására vagy önszántunkból, de egyszer lépni kell. A változás izgalmas és kalandos mezejére kell lépni, hogy megismerjük magunkat és képességeinket. Nem érdemes sokáig odázni az egyébként elkerülhetetlen lépéseket, mert úgysem tudjuk elkerülni az elkerülhetetlent.

Észrevetted már, hogy ha szeretnél rendet tenni a szekrényedben, akkor előtte ki kell pakolnod mindent? A rendetlenség először egyre csak nő és halmozódik a sok ruha előtted, de szép lassan elkezded hajtogatni egyenként. Egy pici trikó majd még egy kis pulóver és szép lassan mindenhol rend lesz és harmónia.

Így van ez az életünkben is. Amikor minden borul, amikor teljes a káosz és nem tudod mikor fogod ezt átlátni és rájönni a kiútra, akkor talán elkeseredsz és nehéz. Ott hever előtted az egész életed romokban és neked ezt össze kell újra raknod. Talán nem is sejted, hogy képes leszel egyszer nekilátni és módszeresen mindent a helyére tenni. Azonban képes vagy rá és összeszedettebb vagy, mint azt hitted. Tökéletes lesz hamarosan a rend és újra meglátod a szépségét is a körülötted lévő életben. A te életedben!

Megijedünk és félünk, idegen a helyzet és váratlan. Olykor annyira bizonytalan minden, mégis el kell kezdeni rendezgetni először a gondolatainkat majd a teendőket. Az erő ott van bennünk és képesek vagyunk rá csak el kell kezdeni. "Nem baj ha nehéz csak lehetséges legyen" (Életem a szörf c. film)

El kell hinnünk magunkról, hogy arra is képesek vagyunk, amit nem is sejtettünk, mert Isten nem teremt olyan helyzetet, amit ne tudnánk megoldani. Ő tudja, hogy lehetséges és szükséges, már csak neked kell elhinned és minden rendben lesz, mert rendbe tudod tenni. Képes vagy rá!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése