2012. április 5., csütörtök

Hullámzás


Van úgy, hogy a hullámok összecsapnak a fejünk fölött és csak kapkodunk levegő után. 

Általában az a jellemző, hogy szeretnénk változást és szeretnénk megúszni a nagy vagy épp kisebb traumákat úgy, hogy ne kelljen változni. Minden, mindig legyen jó körülöttünk, de ne kelljen nagyon sok áldozatot hozni, mert az nehéz.

Ez nem nagyon lehetséges sajnos. Áldozat, lemondás és néha napján fájdalom nélkül nincs eredmény. Főleg, ha elrontottunk valami, ha nem voltunk elég elővigyázatosak és érzékenyek, akkor nekünk kell változnunk majd  a körülmények is változni fognak. Nem célszerű azt gondolnunk, hogy nem vagyunk vétkesek és csak áldozatok. Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy mi mindent jól csináltunk, mégis itt tartunk.

Amikor jól csinálsz valamit, akkor eredményes is leszel. Ha szívvel és odaadással, szeretettel és főleg türelemmel végzel valamit, akkor az eredmény is mesés lesz. Talán nem rögtön, talán még érnie kell és valamit tapasztalni, de beérik egyszer az biztos. Mindegy mibe fogunk, miben gondolkodunk a lényeg mindig az, hogy mérjük fel a képességeinket és tegyünk meg szinte mindent, amit tudunk. 


Olyan könnyűnek látszanak néha a dolgok amikről álmodozunk, de amikor tényleg oda kerülünk kiderül, hogy túlmutatnak a képességeinken. Rosszul ítéltük meg magunkat és nem tartunk még azon a szinten. Legyen ez anyaság vagy párkapcsolat, hivatás vagy sport. Mindegy mi a vágyunk, azt tudnunk kell, hogy kitartás és lemondás mindenhez kell.

Amikor házastárs szeretnél lenni, akkor annak vannak előnyei és kötelezettséggel is jár. Már nem vagy teljesen független és így van ez a szülői feladatoknál is. Más lesz a prioritás és nem lehet csupán önmagunkra gondolnunk. Fáradtak leszünk néha és gondterheltek, viszont boldogok is egyben.

A gondok jönnek és megoldjuk őket, majd múlttá válnak. Mindig lesz feladat és kihívás, hol apróság hol pedig nagyobb horderejű, ez az egyéntől függ. Néha nagyobb a hullám, máskor megy tükör sima a víz. Békés és hívogató vagy épp haragos. El kell fogadnunk, hogy a változás és a fejlődés ilyen hullámok meglovaglásából áll és a túlélésért bizony meg kell tanulnunk úszni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése