2012. április 15., vasárnap

Tűrsz vagy eltünsz?


Olyan sok rémes hírt lehet olvasni és hallani erőszakos férfiakról, akik megverik a nőket és aztán gyáván tagadnak a végletekig. Vajon meddig lehet hagyni a megalázást és tűrni az elviselhetetlent? Miért olyan elfogadott még mindig sok családban az erőszak és hogyan lehet ezt megelőzni?

Ha el szeretnéd kerülni az ilyen eseteket, akkor alaposan meg kell ismerni azt az embert, akire rábízod majd az életedet és akinek gyereket akarsz szülni. Sokszor hallom, hogy nem ilyen volt az elején, olyan kedves volt és türelmes majd egyszer csak megváltozott. Azt gondolom, hogy ha valaki erőszakos hajlamú és képes nőket verni, akkor az az elején is ilyen volt csak elrejtette, de jelei biztosan voltak. 

A túlzott féltékenység, a számonkérés és a türelmetlenség vagy épp az ingadozó hangulatváltások bizony komoly jelek és ezeket soha sem szabad elbagatelizálnunk. Amikor szerelmes vagy és olyan kecsegtető minden akkor is fontos, hogy a szívünk mellett az ész hangjára is figyeljünk. Nem mehetünk el az apró jelek mellett sem, nem csaphatjuk be magunkat és nem is áltathatjuk önmagunkat, mert azzal nem használunk.

A férfi, aki képes egy nőt ököllel megütni, rugdosni és megalázni, az nem érdemel bocsánatot és szeretet még akkor sem, ha megbánja és esdekelve kér bocsánatot. Ha mégis megbocsátasz, akkor is jobb nélküle mint vele és jó nagy távolságot tartani az ilyen embertől. Persze azt sem szabad elfelejtenünk, hogy valamiért a szenvedő fél is kapja ezt és annak is oka van. Az ok sokszor a hiszékenység vagy a vonzalom az erőszak iránt, amiben persze szenved, de mégis szereti, hiszen képes benne élni.


El kell tudnunk dönteni, hogy milyen életet szánunk magunknak. A megalázott és kiszolgáltatott szerepet vagy a gyöngédséget és szeretet kapó szerepet. Az első pofonnál azt gondolom el kell menni és soha sem visszanézni, mert valószínűleg követni fogja még pár amit nem szabad megvárni. Lehetsz szerelmes, de akkor is erősnek kell lenni és az önbecsülésednek kell felülkerekednie, mert különben nagyon sok baj érhet.

Az élethez sok erő kell és hit, kitartás és elszántság. Álmok és később tettek a megvalósításhoz, hogy elégedettség legyen a szívünkben ne pedig a szomorúság és az önvád: nem voltam képes javítani az életemen. Képes vagy rá te is és megérdemled a jobb életet, de ahhoz segítened kell magadon és megkapod Isten támogatását is hozzá, meglátod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése