2012. május 28., hétfő

Miért?


Biztos van olyan szerencsés ember, akit sohasem csaptak be, akit még nem csaltak meg. Azonban legtöbbünk átélte már az ezzel járó nem épp kellemes érzést. Hogyan dolgozzuk fel, ha kijátszottak minket? Hogy lépjünk túl a csalódáson és a fájdalmon?

Lehet, hogy becsaptak és nagyon fáj a felismerés, de vajon a gyűlölet és a bosszú fogja feloldozni a sebek által érzett fájdalmat vagy a megbocsátás és a hála. Hála azért, hogy kinyílt a szemed és megtudtad kivel állsz szemben. Minden tapasztalat és tanulság egy újabb lehetőség a fejlődésre, magasabb szintre való lépéshez. 


Talán becsapott a szeretett férfi, talán még meg is csalt, de nem jobb tudni és új tapasztalattal lehetőséget adni magadnak az újrakezdéshez? Vajon valóban annyira aljas volt, vagy csak csupán nem láttad, nem vetted észre a jeleket? Sajnos én azt gondolom, hogy sokféle méltatlan dolog megtörténik a világban, ami valóban nagyon sajnálatos. Sok férfi tényleg kihasználja a naiv nőket és ez nem szép dolog. Mégis azt gondolom, ha nem lenne olyan nő, aki hiszékeny és mindent eltűr és minden szerepet bevállal, akkor nem tudnák a férfiak sem megtenni mindazt a sok fájdalmas megaláztatást.

Ha azt szeretnéd, hogy te légy a legfontosabb, akkor miért viseled el, hogy te csak a szerető vagy a feleség mellett? Ha társ és partner szeretnél lenni, akkor miért elégszel meg olyan férfival, aki nem kíváncsi a véleményedre és nem tart tiszteletben? Ha gyereket szeretnél, akkor miért töltöd az időd olyan férfi mellett, aki nem szeretne? Ha gyöngédségre vágysz, akkor miért vagy egy durva és züllött ember mellett? Ha erős, karakteres férfit szeretnél, akkor miért vagy egy gyenge, jellemtelen emberrel?


A kérdések sorának soha sincs vége. Ha van elképzelésed az életedről, akkor ahhoz olyan partnert, társat kell választanod, aki abba beleillik és teljesíteni is tudja azokat. Csalódni elsősorban önmagunkban tudunk csak, hiszen mi döntjük el kivel és milyen körülmények között akarunk élni. Amilyenek vagyunk, ahol tartunk a fejlődésben olyan az életünk is. Nincs ezen mit szépíteni. Ha csalódtál, akkor neked nyitottabb szemmel kell tudni járni, figyelmesebbnek és türelmesebbnek kell lenned. Próbáljunk meg két nagyon fontos magyar szót értelmezni és könnyebb lesz rögtön az életünk egy picit.

Bármi is történik, ez lebegjen a szemünk előtt: Szer-Etet, Gyűl-Ölet

Szeress tiszta szívből! Magadat és másokat, Istent és akkor minden sokkal könnyebb lesz meglátod.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése