2012. május 6., vasárnap

Változásban


Nem tudjuk megváltoztatni a világot és nem tudom garantálni, hogy soha többet nem lesz dolgod hazug és felelőtlen férfival vagy nővel. Amit tudok viszont, hogy ha magunkon dolgozunk és a saját természetünket és modorunkat változtatjuk meg, akkor esélyes a megfelelő partner bevonzása.

Elcsépelt, de igaz a mondás: "Ha megakarod változtatni a világot, akkor változz meg előbb te magad!"

Hogy is kell ezt érteni? Minden, ami velünk történik egy felnagyított tükörkép önmagunkról. Persze ahhoz, hogy ezt be is lássuk ismernünk kell magunkat jól és felismerni, hogy bármennyire is kínos, de bizony én sem vagyok különb, mint ő. Én is elkövettem ezt-azt csak talán kisebb mértékben, de a tükör nem hazudik még ha nagyít is picit. Azt is csak azért, hogy jobban észrevegyük végre a saját hibáinkat. 


A környezeted és az emberek, akik körülvesznek mind a saját magunk szüleményei és teremtményei. Bevonzzuk és ott tartjuk magunk mellett mindaddig, amíg szükséges. Meddig szükséges elviselned a rossz és leépítő dolgokat? Ez többnyire rajtunk áll. Milyen hamar ismerjük fel a cselekményekben a mondanivalót és a tanulságot. Mikor jutunk el arra a pontra, amikor már tisztán látjuk hol hibáztunk és mi jellemünkben a hátráltató pont. 

Tudunk dönteni jól és rosszul. Képesek vagyunk intelligens módon állni az életünkhöz és tudatosan építeni a sorsunkat. Nem minden, de nagyon sok minden múlik rajtunk, épp ezért mielőtt másra hárítanánk a felelősséget mindig nézzük meg, hogy mi miben tudtunk volna jobban dönteni.

Van erőd és intelligenciád, van segítőd és hited, hogy jobb életet élj. Élj jobban és legyenek szép és serkentő gondolataid, amik barátságossá és teljesebbé tesznek téged!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése