2012. június 2., szombat

Szirmokon járj


Mikor érzünk boldogságot a szívünkben? Mikor tudunk kiegyensúlyozott életet élni akkor is, amikor látszólag nincs semmi okunk a nyugalomra?

A belső harmónia és békesség rajtunk múlik. Nem kell hozzá mindig, minden körülménynek ideálisnak lenni. Az élet produkál helyzeteket, amik kimozdíthatnak az egyensúlyból, de idővel megtanulhatjuk ezeket is kezelni. Nem számít, hogy milyen nehézséget kapunk csak az számít, hogy hogyan állunk hozzá és miként tudunk higgadtak és felelősségteljesek lenni benne.

Egy felnőtt ember akkor mondhatja magáról, hogy igazán felelősségteljes, ha már nem a körülmények áldozata. Nem a sóvárgás és reménykedés, nem a felfokozott indulat és vágy, nem a kéj irányítja, hanem a tudatosság.

Amikor két ember összekerül, akkor a szenvedély és a hév eluralkodhat, de vigyázni kell, hogy mennyire hagyjuk uralkodni ezeket. Amikor már nem mi irányítunk, hanem az elménk és az ösztöneink, akkor sok baj leselkedhet ránk.


Két független személyiség, két határozott jellem és kiegyensúlyozott ember tudja leginkább tudatosan és szépen vezetni a párkapcsolatot is, amiben nincs semmi túlzás és szélsőségesség. A szerelemben kiteljesedni érdemes, fejlődni és emelkedni lelki szinten, nem pedig elveszni abban. Sok párt látok, akik mindent beleadnak az elején, kontroll nélkül és szabadjára engedik a vágyaikat. Vigyázni kell, hogy ne alacsonyodjunk le a vágyak szintjére, hanem két méltóságteljes és kontrollált, kiegyensúlyozott és boldog emberek tudjunk maradni mindvégig.

Az érzéseinket uralni jó és fontos is, mert különben azok uralnak téged. A szabályokat te hozod, a határokat is te húzod meg, épp ezért érdemes végig gondolni, hogy hol legyenek azok. Amikor átfordul az irányítás és nem te uralod az életet, hanem az ösztöneid, akkor csapdába kerülhetsz. 

Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért nem iszom alkoholt és eszem húst? Nem szeretem? Nálam ez nem szeretet kérdése, hanem hoztam évekkel ezelőtt egy döntést hallgatva olyan emberekre, akik élete számomra példaértékű és ehhez tartom magam. Egy döntés, ami lemondással jár, de az eredményt naponta érzem. A kontroll és a fegyelem bizonyos dolgokban nagyon sokat segít nekem és élvezem az áldásos hatását.


Ha két nemes lélek összekerül az még jobban nemesít és lelkesít. Azonban, ha két kiéhezett és sóvárgó ember kerül össze, akik nem uralják az tetteiket és nem elég tudatosak, akkor az életük is irányíthatatlanná válik. Nemesítsd magad, lelkesítsd magad és akkor tudsz azon a szinten méltó és példás életet élni, ami igazán boldoggá fog tenni.

Ha van célod és tudod a hozzá vezető utat is, akkor csak el kell indulnod és végig menni rajta. Ha azonban csupán kószálsz és ténferegsz, kóborolsz erre-arra, akkor mindenféle útra tévedsz és ki tudja hol találod magad. Legyen célod, járj utána mi a legjobb mód azt elérni és kezd el az utadat járni. Meglátod, hogy a tervezés és a jól végig gondolt lépések milyen magabiztosságot adnak és erőt. Az utad során pedig megkapod hozzá a megfelelő segítségeket is, amik hozzájuttatnak a célod eléréséhez. 

Jó utat és szép élményeket! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése