2012. május 13., vasárnap

Búgni vagy bőgni?


Ha valaki azt szeretné, hogy jelen legyél az életében és komolyan gondolkodik kettőtökről, akkor ezt érezni és tudni fogod minden percben. Azonban a kétségek és a gyomor táján érzett kínzó görcs, árulkodó jel.

Miről? Arról, hogy talán nem váltja valóra, amit ígér. Talán azt jelenti, hogy a szavak megrekednek és nem lesz tettekre váltva. Lehet, hogy nem vagyok érzelmileg biztonságban és nem nagyon tudom mire számíthatok?

Amikor találkozunk valakivel, akivel minden olyan tökéletes, hogy az csak a mesében létezhet, akkor azért lépjünk hátra pár lépést és nézzük meg magunkat és a kapcsolatunkat alaposabban. A vágyaink és az elképzeléseink olykor felruházzák az illetőt olyan tulajdonságokkal, amikkel nem is rendelkezik. Az is előfordulhat, hogy bele képzelünk a mondatokba és gesztusokba olyan tartalmat, amit nem is úgy gondol.


A valóság és az általunk megélt és a belső vágyaink kivetítése a másikra nem mindig azonos. Nagyon vártál már egy felkavaró szerelemre vagy nem vártad, de jött és most boldog vagy, mert a szenvedély kicsit befedi a tisztánlátásod. Ez pedig sajnos hiba. Kell a rózsaszín köd, de kell a képesség, hogy azon átlássunk olykor, magunk védelmében.

Nincs égető kín az igaz és kölcsönös szerelemben. Nincs bizonytalanság érzés, álmatlan éjszakák. Nincs felriadás, hogy: - Jaj, mit csinál most és miért nem hívott fel? Miért nem mondta még, hogy szeret? Mikor fogom tudni, hogy járunk és vajon miért nem kérdezte meg, hogy mikor láthat legközelebb? Ha már együtt vagyunk 3-4 éve hogy lehet, hogy még nem beszéltünk házasságról? Miért nem kéri meg a kezem?


Ezeket a kérdéseket, egy okos és érzékeny, korrekt férfi nem fogja benned gerjeszteni. Tudatja szándékát és nem élvezi, hogy fájdalmat okoz neked. Nem macska-egér játékot űz hanem a szerelmes gerle pár szerepére pályázik. Hasonló a hasonlóval, nekem ez a mottóm, mert a macska legtöbbször megeszi az egeret, mint tudjuk még akkor is, ha előtte játszik vele egy kicsit. 

Nem szeretne egyikünk sem áldozat lenni és nem is kell annak lennünk. Ha van elképzelésed, hogy mire vágysz, akkor ne elégedj meg olcsó és félmegoldásokkal. Tudd mit szeretnél, mi a mércéd és ne menj alá csak mert pánik vett rajtad erőt, hogy egyedül maradsz. Egyedül is lehetsz boldog és párkapcsolatban is boldogtalan. A választás rajtunk áll. Képes vagy rá te is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése