2012. május 22., kedd

Pillanatvarázs


Sokféle válság lehet az életünkben és már maga a szó is hordozza magában a válást. 

Valamiről leválni, elválni, megválni. Lehet az egy rossz szokás, ami egyszerre csak begyűrözött az életedbe és nehéz már vele együtt élned. Lehet egy munkahelyi válság, ami új lehetőségeket, embereket, tapasztalatokat hoz és új motivációkat. Lehet párkapcsolati válság, ami talán elválást hoz, de az is elképzelhető, hogy megújulást a kettőtök életében.

A válság rossz és egyben jó is lehet. Ez is, mint minden hozzáállás kérdése. Na persze, amikor kirobban és dőlni látszik minden az nem épp olyan kellemes, de ha végig gondoljuk, nem volt ennek előjele? Nem lehetett erre számítani? Valóban olyan váratlanul ért minket ez a változást hozó válság?

Legtöbbször azt hiszem hogy nem, mégis hajlamosak vagyunk nagyon meglepődni és sértődötten tapasztalni az életünk, sorsunk elkanyarodását. Azt hiszem sokszor ez kell nekünk ahhoz, hogy végre észrevegyük az egyébként is nyilvánvaló jeleket, de valamiért csukott szemmel és szívvel élünk. Miért? Minden érzékszervünk működésbe hozható és nem hazudik soha, ha tiszta szívvel figyeljük azokat.


Egy krízis vagy válság sok hasznos információt hordoz és van az a perc, amikor már nem lehet halogatni a változást. Évekig el lehet odázni és tudomást sem venni az életünkről, de eljön egy pillanat, amikor már nincs más út, mint a változtatás a jellemünkön és ebből következően a sorsunkon is. Nem kell félni és nincs baj, ha őszinték vagyunk és nem csapjuk be magunkat, hiszen kinek használnánk azzal? Minden kihagyott pillanat, amit nem őszintén élünk meg, önmagunk ellen fordul egyszer.

Talán épp most csapod be magad, de van lehetőséged javítani és korrigálni a rossz döntéseidet. Merjünk szembenézni magunkkal és belátni a hibáinkat és szeretni az erényeinket. Elfogadni és szeretni magunkat még akkor is, amikor látszólag nincs miért. Mindig van miért...

Minden pillanat számít és minden pillanat hordoz egy új és kecsegtető lehetőséget, ami megváltoztathatja az egész életedet. Lehetőség, alkalom és választás mindig van csak nekünk meg kell tudni ragadni az alkalmat, hogy a sorsunkat egy jobb útra tereljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése