2012. május 25., péntek

Káprázatos


Együtt élsz a pároddal, szeretitek egymást és már eltelt 3-4 év vagy esetleg még több is. Te várod a nagy napot. Az esküvődet tervezed álmaidban, a meghívót rajzolgatod, idézeteket keresel és menyasszonyi ruhákat próbálgatsz gondolatban. Vársz, hogy vajon mikor kérik meg a kezed. Mikor lesz végre neked is egy olyan napod, ami csak rólad, neked szól? Azonban nem történik meg a várva várt pillanat?

Olvastad pár könyvben már, hogy egy lány nem hozza szóba az esküvőt, nem ijeszti el a férfit ezzel, hanem türelmesen kivár. De vajon meddig? Amikor még szóba sem hozza, amikor nem érzed a teljes elkötelezettséget, akkor a kérdés ott lebeg a fejed felett? Miért?

Sok oka lehet ennek természetesen, épp ezért érdemes minden oldalról megvizsgálni a kapcsolatot és a férfit. Valóban szeret? Tényleg te vagy neki a mindene és veled akarja az életét leélni? Ha igen, akkor vajon miért nem beszél erről és nézi meg a te igényeidet? 


Mi nők többnyire nagyon is házasság pártiak vagyunk egy-két kivételtől eltekintve. Ezt a férfiak nagy része tudja is. Ha mégsem akar elvenni feleségül, akkor az az én olvasatom szerint azt jelenti, hogy nem szeret eléggé. Talán jobbra vár, de addig is van valakije, nincs egyedül. Tudom, hogy ez nem hangzik jól, de gondolj bele. Egy férfi, aki ismeri a női lélek természetét és tudja, hogy mennyire szeretnél a felesége lenni, az meg is adja neked ezt. Na persze csak akkor, ha szeret. Talán nincs elég idő és pénz, nincs alkalom. Kifogás mindig lehet, de te örülnél egy apró gyűrűnek és egy pici esküvőnek is csak érezd, hogy fontos vagy.

Sok lányt látok, aki éveket odaad az életéből a férfinek, akit szeret, de nem veszi észre, hogy ez nem az  kapcsolat, aminek ő gondolja. Hitegeti magát és nem lát tisztán. Vár és reménykedik és talán még meg is kapja, amit szeretne, de azt lehet, hogy kényszer hatása alatt. Mit ér az? Boldog lehetsz ebben?


Legyünk érzékenyek és vegyük észre a jeleket, amik érzékeltetik velünk, hogy jó úton vagyunk-e. A párod pillanatnyilag lehet, hogy nem életed párja, csupán egy állomás vagy. Fájdalmas felismerés, de hasznos, hiszen nem az a cél, hogy együtt éljünk valakivel hanem az, hogy a neked rendelt emberrel élj együtt boldogságban és harmóniában. 

A valósággal való szembesülés válik a hasznodra nem pedig az önámítás. Légy őszinte magaddal és merj szembefordulni a félelmeiddel és akkor nem ér csalódás, mert tisztán látod a helyzetedet, életedet és nagy valószínűséggel jövődet is. Káprázatos és csodálatos élet várhat rád is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése