2012. május 3., csütörtök

Álomszép


Vajon mindig összhangban vagyunk önmagunkkal? Azt az életet éljük, amit elképzeltünk és olyan elégedettek vagyunk magunkkal, mint azt reméltük? Amit elvárunk a másiktól azt mi el is tudjuk érni? Mindent megteszünk azért, hogy ne kelljen szégyenkeznünk magunk és mások előtt az esetleges tévedéseinkért?

Gondolom a válasz többnyire: - Nem! Elrontottam és nem tudom helyrehozni. Tudom, hogy lépnem kéne, de kicsit még várok. Talán történik valami csoda! Most még nem olyan rossz.

Ugye ismerős? Sokszor kérdezik tőlem, hogy mi miatt megy tönkre egy párkapcsolat. Nem tudom, de azt igen, hogy amilyen a kezdet olyan a folytatás is. Ha stabil, őszinte és egyértelmű a helyzet, ha biztonságos és nincs rossz érzésed egy picit sem, akkor az egy jó alap, amire lehet építeni. Ha az alap jó, akkor már csak szépen, lassan rá kell építeni a közös életeteket, ami kizárólag rajtatok múlik. Ha két ember nem őszinte és hazugságokkal teli a kezdet, ha te vagy a harmadik, akkor az mindig nehéz lesz. 


Miért olyan nehéz a szenvedélyt irányítani, mikor egyértelmű a veszteség? Amikor pontosan tudod, hogy ebből nem fogsz jól kijönni, mert ez az ember csak elvesz tőled és oly keveset ad. Persze az a kevés is elég, mert addig annyi sem volt, de ha a vágyaidat nézzük ez még mindig semmi. Akkor miért olyan nehéz mégis megálljt parancsolni a szenvedélyünknek? 

Azért mert kevesebbet gondolsz magadról, mint amennyit érsz. Mert nincs elég önbecsülésed és elhiszed, hogy morzsákkal is be kell érjed. Mert lenézed magad és ezért az az ember is ezt fogja tenni veled, aki melletted van. Sokat érsz és még többet, ha el is hiszed! De ezért picit tenned kell. Felhagyni a régi és rossz szokásokkal és helyette új és előre vivő szokásokat kell megtanulnod.

Mindannyian szenvedünk valamilyen hibánktól és nem biztos, hogy könnyű lesz kijavítani, de a feladat ez és ha megpróbálod, akkor sokkal több lehetőséged lesz a boldogságra. Szeresd magad és akard a változást, mert a sok keserűség helyett az elégedettség fogja meghatározni a napjaidat, amitől sugárzóan szép leszel. 

Legyen a valóság szebb, mint az álmaid!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése