2013. február 27., szerda

Méltóság


Nagyon sokan élnek méltatlan kapcsolatban. Vajon miért? Miért elégednek meg a nők olykor a kevéssel és húzzák magukra az áldozat jelmezét? 

Azt gondolom elsősorban azért, mert nem tanulták meg az önszeretet művészetét. Mert nem mernek egyedül lenni és feldolgozni a múltat, beleértve a gyermekkort is. Azért, mert annyira szeretünk mi nők adni, hogy az első kedves szóra és bókra már elolvadunk. Az önzetlenség és törődés, a gondoskodás mind mind nagyon jó, de ne pazaroljuk mindezt arra méltatlanra.

Ami a legfontosabb: - előbb meg kell tanulnunk önmagunkról gondoskodni és szeretni magunkat is annyira, amit elvárunk mástól is. Figyelni nem csak kifelé, hanem befelé a szív irányába. Mit üzen, mit súg és vajon helyes úton vagyok-e?

A férfiak egy része elfelejtette már mi a dolga, de vannak még akik nagyon is tudják és nekünk ők kellenek. Őket azonban csak akkor érheted el, ha te magad és felkészült vagy és egészséges lelkületű, önazonos és kiegyensúlyozott, aki tud egyedül is élni ha kell és nem őrül bele a párkapcsolat utáni hajszába. 

Nehéz ez nekünk nőknek, mert egész nap ezen kattogunk, azonban a rágódás nem segít ezen. Segít viszont az önfejlesztés és a lét boldog elfogadás úgy, ahogy azt Isten épp szánja neked. Nem kapsz kevesebbet te sem annál, mint amit érdemelsz és elviselsz, de ha többet szeretnél, azért tenned kell.

Mit kell tenned? Ismerd meg magad és merj egyedül szembenézni a gyengeségeiddel, hogy azokat legyőzve erősebb és teljesebb lehess.

Az életünk lelkünk tükre is egyben. Olyan tükör, amiben megláthatod önmagad és amit akkor is szeretned kell, ha épp nem tetszik annyira. Ez is te vagy és ha nem tetszik, akkor próbálj meg változtatni rajta. A lényeg, hogy a méltóságod ne veszítsd el, mert egy nőnek ez nagy kincse. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése