2013. február 4., hétfő

Egyedül nem megy?


Sokan szinte soha sem éltek még egyedül. Épp ezért a félelem, ami egyik párkapcsolatból a másikba hajtja őket annyira erős, hogy nem merik az egyedüllét áldásos hatásait megtapasztalni. Mert vannak olyan hatásai, ami nagyon fontosak egy ember fejlődéséhez. 

A jó hírem az, hogy sosem vagyunk egyedül. Most nem csak Istenre gondolok, aki mindig velünk van, hanem a belső gyerekre (inner child), aki te magad vagy. Mindannyiunkban ott lapul egy kis gyermek, aki sérült egykor vagy csak egyszerűen megértésre vágyik. Magunknak kell ezzel az apró hanggal beszélgetnünk és felmérnünk a helyzetét, állapotát. 

Hol tartunk és miben tudod segíteni (önmagad)? Hogyan tudsz tovább haladni és biztos, hogy ehhez mindenképp egy társ szükséges? Hiszen még csak ismerkedem magammal és most tanulom a hibák helyrehozását. Képes leszek-e egy nagy csalódás után új kapcsolatot helyesen és megfelelően megélni, vezetni (férfi esetében)?


Az egyedül-LÉT is létezés és nem szabad azt hinnünk, hogy árvák, magányosak, szomorúak és megbélyegezettek vagyunk. Az öntörődés az első lépés, mert akkor vagyunk képesek mással is törődni. Ha magunkat is képesek vagyunk uralni, szeretni, gondozni, fejleszteni, akkor tudunk másokkal is kellőképpen törődni.

Ha már el tudjuk látni magunkat, ha tudunk tudatosak lenni és felelősségteljes döntéseket hozni, akkor leszünk képesek igazán egy harmónikus család megalkotására is. A párunk sorsa is a felelősségünk, a gyermekünké is és a saját sorosunk is a döntéseink árnyékában fognak megnyilvánulni.

Épp ezért gondolom, hogy egy csalódás után, egy szakítás után tudjunk egyedül, akarjunk egyedül is létezni, mert kizárólag a feldolgozás az, ami segít. Amit nem emésztünk meg, az beteggé tesz. Talán nem azonnal jelentkezik, de megnyilvánulhat bármikor.


Legyünk türelmesek és szeressük magunkat úgy, ahogy az igazán megfelelő. A szigor, a fegyelem is a szeretet jele, hiszen ha mindig csak simogatnánk magunkat, kényeztetnénk és semmi lemondást nem teszünk, akkor vajon az hova vezet?

Ne féljünk annyira magunktól! Ha már jól el tudsz lenni magaddal és élvezni fogod a saját társaságod a nap 24 órájában, akkor hidd el, mások is élvezni fogják a társaságod. Vonzó leszel és önazonos. Érett és kiegyensúlyozott, mert szembe tudtál nézni saját korlátaiddal.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése