2013. február 22., péntek

Úton


Nem is olyan rég azt hallottam egy férfitől, hogy az a nő, akinek nincs párja biztosan sérült. Így aztán mindig az az érdekes, akinek van, mert az biztos rendben van. Talán nem boldog annyira, épp kikacsingat, de mégis kellett valakinek.

Azt gondolom, hogy ez elég téves következtetés. Először is mindannyian kissé sérültek vagyunk valamiben. Nem hinném, hogy sok ember van ebben az országban, aki tökéletesnek mondhatja magát. Mindannyiunknak van miben fejlődni és vannak leckék olykor, amik ráébresztenek minket a hiányosságunkra. 

Azonban az, hogy csak annak van párja, aki teljesen rendben van lelkileg vagy épp annyira nőies vagy férfias lenne, hogy ezt már megérdemli, enyhe túlzás.

Felteszik a kérdést ismerkedésnél: - Mióta nincs párod? - 1 éve.  És miért? Mert szükségem volt időre, hogy feldolgozzam a történteket.
Vagy a másik párbeszéd: - Mióta nincs párod? - 2 hete.  Már túl vagy rajta? - Persze, kész vagyok egy új kapcsolatra.

Vajon elhiszed? Elhisszük, hogy 2 hét alatt vagy akár 1 hónap alatt mindent elsimítottam magamban és feldolgoztam, amit kell? Vagy vonzóbb az, aki már valóban kellő idő távlatából tud beszélni a múltjáról. 

Talán épp te döntöttél úgy, hogy egy ideig nem szeretnél semmit sem elkapkodni és jobb egyedül, önmagad önismeretével eltöltött idővel, mint egy félmegoldásban élni. Nem kell egyik kapcsolatból a másikba rohanni feltétlenül csak hogy a társadalom, barátok és család elvárásainak megfeleljünk. 

Igen, talán nem vagy még elég nőies, hogy olyan párod legyen, akire vágysz. Talán nincs még annyi férfi erő benned, hogy olyan irányító és stabil társsá válj, amilyen szeretnél lenni. Az is lehet, hogy nem is szeretnél kapcsolatot, mert nagyon szeretsz egyedül élni és más dolgok állnak a fókuszban. A lényeg mindig az, hogy boldog tudj lenni bármi is történik. Elfogadva azt, amit épp kapsz.

Mindenkinek maga kell, hogy eldöntse hova tartozik és rájönnie arra, hogy miért tart ott ahol tart és hova szeretne eljutni. Ha ismerjük a célt, akkor már csak az utat kell megtalálnunk és azon végig menni, még akkor is, ha ez nem mindenkinek fog tetszeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése